Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2016.05.17. 08:00 ZöPö

Puncsfagyi mellszőrrel

Valami baj van a világgal, vagy legalábbis ezzel a részével, ahol én leledzem.

Jó, vannak nyilvánvaló bornírt marhaságok, mint például a Debreceni Villamoson Ásványvízbűnöző újságíró esete. Hogy ez mennyire elmebeteg szabályozás és mennyire debil a közeg, aki még végre is hajtja és keményen büntet két korty elfogyasztott ásványvízért, az akkor érződik igazán, amikor az ember naponta tömegközlekedik együtt azokkal a világ legtermészetesebb dolgaként szeszesitalt kortyolgató utastársakkal, akiknek a ruházatából-testhajlataiból hömpölyögve árad a penetra. Tőlük még a jegyet se szokták kérni és még soha, senkit nem hallottam tiltakozni, hogy szállj le, mert ember nem akarhat utánad leülni a szövetkárpitos ülésre.

Aztán átesünk a ló túloldalára.

A múlt héten az arra illetékes hatóság bezáratott Gödöllőn egy (szó szerint is) patinás cukrászdát. Az amúgy agyi infarktuson kétszer is átesett 78 éves (!!!) mester pedig sírva nyilatkozik a klikk- és lájkvadász médiának, hogy neki bizony tönkretették az életét, pedig ezeket a gépeket ötven éve használja (!!!), közmegelégedésre. Lett is erre konsternáció, halálhörgés-siralom, petíció, tacepao és nemzeti összefogás. Dől a gyurcsányahibás/mocskosorbán, tegyenakormányvalamit, verjükagyonafeljelentőt, érvelnek a szegény cukrász bácsi mellett a kiscsaládnál több főre soha nem főző háziasszonyok és derék kályhacsőkészítő szakik.

szakertok.png

Emberek, mindenki meghülyült?

Csak én vagyok az a kényeskedő, aki a szép, dús mellszőrzetet és a puncsfagyit nem akarom egy fényképen látni vagy akár csak egy mondatban vagy bekezdésben olvasni? Csak én emlékszem még a tanulmányaimból mondjuk a szalmonellózisra? Az előbb említett patina melyik cukrászsütemény összetevője? Mert belekerül a masszába, erről légy egészen nyugodt. Laikus és dilettáns vagyok, de ezen a képen legalább tíz olyan körülményt tudok összeszámolni, amitől bármelyik élelmiszerbiztonsági hivatal azonnal lehidalna.

fagylalt.jpg

Megint nem az a baj, hogy valahol hiba van, hanem az, ha valaki szóvá teszi.

Drága cukrász bácsi, köszönjük az ötven évet. A fagyik és a krémesek hegyeit. Most kell abbahagyni, a csúcson. Vagy jobb lenne egy, a takarít(hat)atlan környezet és az erkölcsileg elavult szerszámok miatt óhatatlanul bekövetkező tömeges ételmérgezés után?

14 komment

Címkék: internet gasztro vazze!


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr88724406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danika5654 2016.05.17. 16:18:47

Ha az elmúlt 50 évben nem haltak bele, ezután se fognak. ;) De ha már az a baj, hogy a finom, jó minőségű, fagyit kell enni, akkor tessék fogyasztani a műanyagból, ételízesítőből és vízből kutyult vackokat.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2016.05.17. 16:24:32

@danika5654: "eddig mindig meg tudtam állni az autóval, noha se műszakira nem vittem, se fékbetétet nem cseréltem benne". demagógia.

Petya7210 2016.05.17. 18:54:27

Nem szoktam, hozzászólást írni ilyen posztokhoz, de ez most kiverte nálam a biztosítékot. Az hogy eme cikk kedves szerzője egy fertőtlenítős palackba növekedett és finnyáskodik, mint egy kis plázacica nem hagyhatom reakció nélkül. Kérlek szépen 50 evig ha nem halt meg senki ételmérgezésben, biztos most fog, mert trikóban, "mellszőrzetben" adja a bácsi a fagyi. Én 8 éves koromban hasonló fagyizóbol ettem azt a fagyit, amit a mai napig keresek és láss csodát élek egészséges vagyok, nem haltam meg. Azért mert te finnyás vagy és szerintem a gulyás levest se eszed meg ha bográcsban készült, mert jajj levegő érte, meg esetleg bele esett két darab muslinca, na azért még nen kell le húzni, elmondani minden rossznak a pl. ezt a fagyizót. Itt a te ízléseseddel, és finnyáskodásoddal van baj, na meg a mai tarsadalommal. Hajrá előre csomagolt, műanyag félig át sütött TESCOS kajákkal!

WLaci 2016.05.17. 19:52:20

Nagyon pontos. A sok igénytelen balfasz, aki műanyagozik itt, ahelyett, hogy elmenne egy korrekt modern cukrászdába, és tapasztalná a minőséget. Pont az ilyen komcsi helyek azok, ahol por és mesterséges színezék adja a fagyit... Tudomásul kell venni, hogy negyven évig nem volt gasztronómia Magyarországon.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2016.05.17. 20:00:56

@Petya7210: tökre igazad van, haver. Együnk szart! Százmilliárd légy nem tévedhet, ugye?! -- Azért, majd ha esetleg a családodból vagy a barátaid közül valaki fosvahány egy jó kis szalmonellózistól, akkor majd gyere vissza beszélgetni.

hirvi 2016.05.17. 22:51:34

Azért, mert valaki öreg, még rá is vonatkozik az élelmiszer biztonsági szabályzat. Nem azért, mert "nem szeretjük a minőséget" vagy, mert "agyon kell fertőtleníteni, mert finnyásak vagyunk", hanem, mert ha egy rozsdás, bödönből meri a fagyit, ami már négy napja ott áll, mert nem fogyott el, és szutykos mosogatóronggyal takarítja az összes mindent (nem mondom, hogy így van/volt a bácsi esetében, de azt gondolom, hogy nem véletlenül zárták be, az összeesküvés elméletekben meg nem hiszek), akkor igen is lépjen fel a megfelelő szerv, és intézkedjen. Fordítsuk meg a kérdést: ismerek 78 évesnél fiatalabb cukrász vállalkozót, aki ingét gatyáját ráköltötte, hogy minden élelmiszerbiztonsági nyavalyának megfeleljen és még jó minőséget is adjon, megfizethető áron (ez nem is olyan egyszerű), és az ő cukrászdájáról miért nem cikkeznek? Mert nem ötven éve vette a gépeit, hanem hat? Tehát, ami régi, az jó? (Hallanám ezt, amikor az utakról beszélünk! "ööö.. hát ez már itt van negyven éve, igaz járhatatlan, kátyús, repedezett, de negyven éve itt van! Nehogy már felújítsuk! Én is ezen jártam iskolába, gyalog!") Ami meg új, modern, korrekt környezetből, az meg biztos "tescos" meg "plázacsirkés", esetleg műanyag? Tehát, aki rendesen végzi a munkáját és próbál életben maradni a piacon az egy rohadt finnyás, aki meg szarik minden szabályra, esetleg szalmonellát is ad a süti mellé, azt meg védjük meg? Hát komolyan. Meg mi ez a hozzászólás, hogy "ha muslinca van a kajában, akkor meg sem eszem". Mi ez a mentalitás? Ne keverjük már a szezont a fazonnal! Azért rohadtul nem mindegy, hogy három haver bográcsol, vagy egy apóka szolgál ki egy rakat embert naponta. Az meg, hogy senki nem halt bele, vagy hogy senki nem ment vissza panaszkodni, marhára nem jelenti azt, hogy senkinek nem lett tőle baja. Azért mert még nem okozott országos járványt? Feltétlenül meg kell várni ezt?

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2016.05.18. 06:14:24

@hirvi: köszönöm.

(Látod, a nagy zsák almában mindig van 1-2 foltos...)

Kukurusnyák Rémus 2016.05.18. 07:05:23

Bográcsozás és lepukkant cukrászda közt párhuzamot vonni...

Petya7210 2016.05.18. 13:43:14

@ZöPö_: Miért talán százmilliárd légy volt a fagyizóban?? Meg most komolyan az a legnagyobb problémátok hogy trikóban mérte azt a kibaszott fagyit?? Hát gratulálok...

Petya7210 2016.05.18. 13:49:53

@hirvi: Nem azt mondom, hogy ami a régi az a jó. Te is kevered a dolgokat, ennyi erővel ne keverjük már az utakat egy fagyizóval... Hanem hogy ez az egész botrány azért lett mert régi, öreg a ház, meg régi a gép? Esetleg trikóban méri a fagyit? Mióta baj? Habegy 20 éves szőke cicababa méri a fagyit trikóban, sokan még azért is mennek vissza. Egyáltalán, nem biztos, hogy koszos vagy fertőzött volt ott bármi is. A bográcsot meg csak példaként, hoztam fel, de nem egy igényes és színvonalas helyen talaltam már lepedéket a pohár alján, meg a villa végén!!

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2016.05.18. 13:53:24

Légy szíves, moderáld magad! Ha nem megy, én teszem még. Olvasási nehézségei d vannak? Ki mondta, hogy a fagyizóban vannak a legyek? Kérdésekre: IGEN, az a baj, hogy az a cukrászda igénytelen, szutykos, rendetlen és ugyanez áll a kedves bácsira is.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2016.05.18. 13:56:01

@Petya7210: még egyszer: az egész hely rendetlen, szutykos. Lehet, hogy ez a te igényszinteden nem gond, de van, akinek nem tetszik. Fogadd el, ennyi.

Petya7210 2016.05.18. 16:24:16

@ZöPö_: El fogadom. De ne mond már meg azt is, hogy hogy beszéljek, meg milyen az igényszintem. XD Na pacsi részemről a vitának vége!

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2016.05.18. 20:59:15

@WLaci: bocs, nem válaszoltam neked. Tegnap kicsit(?) zaklatott voltam, a f*szbúkon is ment ez a csata ezerrel. Kiderült például, hogy én csak azért írkálok, hogy egy kedves hölgy gyönyörű ifjúkori emlékeit elvegyem, hogy aztán sz*ros bakancsban páros lábbal tiporjak rajtuk. Mert az ő apukája innen hozta a fagyit abban az üveg fagyitermoszban. Érted... És ő "kupit lát, de koszt nem". (Ja, ez a világ első steril kupija, Nobel-díjat neki.) Most, kicsit megnyugodva elolvastam újra, hogy mit írtál, és remélem, hogy most már értem is. (Mondom, a hiba az én készülékemben volt!) Köszönöm, teljesen egyetértek veled.