Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2016.04.09. 12:00 ZöPö_

Áprilisnégyről szójjonazének

Sz. Zs. visszaemlékezése a facebookon:

Ma kutyázáskor végighallgattam egy vitát arról, hogy április 4. a felszabadulás ünnepe, vagy a megszállás kezdete. A Polgári Érték (fideszes alkesz) azt mondta, hogy a megszállás kezdete. A Vakgyula (kommunista alkesz) azt mondta, hogy a felszabadulás ünnepe. És már elég csúnyán összeugattak, kezdett komolyodni a helyzet, amikor jöttem én, és gyorsan megkérdeztek, hogy szerintem.

És akkor elmondtam nekik, hogy kizárt dolog, mert nem tudom, és nekem mondjuk a 33 évvel ezelőtti április 4., amikor 17 se voltam, az arról szólt, hogy délelőtt felmentünk a Gellért-hegyre, valami ifjúsági gyűlésre, mert félig-meddig muszáj volt, végignéztünk valami barom műsort, ittunk pár sört, feküdtünk a fűben, aztán jött a Korál, aztán hülyéskedtünk meg kosaraztunk a Búsuló Juhász nevű étterem melletti pályán, utána meg lementünk a régi Skála (ma: Allé) mellé, a Bercsényi klubba, ahol East volt, és ittunk pár sört, és leültünk a fal mellé, és lehunytuk a szemünket és elszálltunk vagy másfél órára, akkora volt ez a zene.

És akkor a Polgári Érték azt mondta, így nem lehet gondolkodni, mert ez a megszállás napja. A Vakgyula is azt mondta, hogy tiszta dili vagyok, mert ez a felszabadulás napja. Én meg azt mondtam, emlékezni kell, de elég már a tüskék cipeléséből, a sebek nyaldosásából, mert mondjuk egy apa se azért keccsöl meg eszi a krumplistésztát, hogy a kölyke ugyanazt csinálja, hanem azért, hogy a kölyöknek, az anyja úristenit, könnyebb dolga legyen, és fussa legalább sültkolbászra a hentesnél, ne mindig csak disznósajtra.

Ezt nem értették, de nem baj, mert egymásra néztek, húzgálták a szájukat, meregették a szemüket és amikor arrébb mentem a kutyákkal, tovább beszélgettek, de már csendesen. És bólogattak.
És az is hamar kiderült, mi az a fene nagy, fene fontos dolog, amiben így egyetértenek:
- Most elszóltad magad, baszod! Azért te is ittál... annak idején!

Hát ja. Mert itt, a nyócban le van szarva a politika is, meg minden is, ha a kétkutyás, híresen nem piázó Zsoltiról kiderül, hogy annak idején.

Azon a Korálon én is ott voltam. A Scholler Zsolti elveszett valahol a büfé és az öltöző között, többször bemondták, hogy jelenése lenne a színpadon. Aztán, amikor megkerült és elkezdtek végre játszani, minden szám között kiabáltam, hogy Fecóóó, Fecóóó, mintha veszettül rajonganék és ezen a körülöttem állók nagyon nevettek.

Szólj hozzá!

Címkék: zene história nyócker nyolcvanas évek


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr28581112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.