Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2014.02.20. 16:30 ZöPö

Morena con gafas

Magyarázkodással kell indítsak. Öreg vagyok, mint az országút (sokan átmentek már rajtam). Az internetezést, azt bizony jó rég kezdtem (ez nem érdem, csak állapot). Alig létezett lakossági internet-szolgáltató Magyarországon, Mosaic volt a böngésző és Gopher a protokoll. Azóta láttam dolgokat, amit ti, emberek el sem hinnétek. Csatahajókat lángokban az Orion peremén. Láttam C-sugarakat csillogni az éjszakában a Tannhauser-kapunál. Ezek a pillanatok elvesznek az időben… mint könnycseppek az esőben... Ja, bocs, tehát az internet. Az megváltozott. Nagyon. Az egyik, ami eleinte nem létezett és a szemem láttára költözött az információs szupersztrádára, az a pornó. Mondom, láttam a world wide webet onnan kezdve, hogy ilyesmi nincs, odáig, hogy külön programmal kell szűrni, ha nem akarom akaratlanul megkapni. A továbbiakban az egyszerűség kedvéért pornónak nevezek mindent, ami ruhátlan emberi testeket ábrázol a művészi akttól a naturista felvételeken keresztül az orvosi illusztrációkig, mindent. Tudok ám én finom distinkciót tenni ezek közé, csak nem akarok. Lusta vagyok, pornó, öt karakter.
 
Mielőtt tehát pusztán a témaválasztás okán elkönyvelnél csorgó nyálú erotománnak, kérlek, vedd figyelembe, hogy láttam az elmúlt húsz évben, ahogy a meztelenség mindent elönt. Mint rendszergazda és analitikus hajlamú szatír, először a pornó által lefoglalt diszk-kapacitáson kezdtem töprengeni, aztán, különösen a casting („wannabe pornószinésznők ingyen dugatják magukat kamera előtt, hogy aztán a filmet mások még jól el is adják a neten”) és a selfie („nincs egy barátom se, ezért magamat kell pucéron fényképezzem a tükörből, hogy felrakhassam a netre”) műfajok népszerűvé válásával és elterjedésével a következő kérdés fogalmazódott meg bennem:

Vajon eljön-e az az állapot, amikor a földkerekség minden nőjéről lesz elérhető ruhátlan kép a neten?

Még egyszer: én eddig a modellek számának exponenciális emelkedését tapasztaltam. Szig. mon. növekvő függvényt. És nem látom az esetleges aszimptotikus határértéket se, hiába utalnál, mondjuk a nem csak a meztelenséget, hanem egyáltalán az ember ábrázolását nem toleráló vallásokra. Tegyük fel ugyanis az alkérdést:

Ha elértük azt az állapotot, hogy minden nőről van publikus ruhátlan kép, megáll-e az egyedi modellek számlálója?

Erre a látszatra meglepő és fölösleges kérdésre ugyanis máris tudom a választ: NEM. Az olyan, egyszerűen kezelhető, otthoni PC-n futtatható 3D programoknak köszönhetően, mint például a Poser, rajongótábora és közössége van a (pénzért vagy ingyenesen) letölthető virtuális modelleknek, akiket (khm…) bárki többé vagy kevésbé beteges fantáziája szerint öltöztethet-vetkőztethet, tetszőleges pózba csavarhat. Kicsit rámenősebbek saját modelljüket is megalkothatják.

poser.jpg
Poser modell. Az editorban drag-and-drop elveheted onnan a kezét.

Bármerről nézem, a nők maguk is keményen dolgoznak az első kérdésre adott pozitív válaszon (jó, tudom, nem mind). Sőt, már a Nagy Meztelen Almanach továbbfejlesztését is felvetették. Ismét személyes magyarázkodással foglak untatni, Nyálas Nyájas Olvasóm. Mint műkedvelő (dilettáns) fotós és egyúttal műszaki érdeklődésű szatír, az elém kerülő képeknek nem csak a vizuális tartalmát szoktam szemügyre venni. A képfájlok ugyanis az úgynevezett Exif tagekben rengeteg, a képpel kapcsolatos információt hordozhatnak. A teljesség igénye nélkül: a szerző neve, a felvétel dátuma, a használt gép típusa, a fényképezéskor alkalmazott beállítások (érzékenység, expozíciós idő, blende, fehéregyensúly stb.). Az általam használt képmegjelenítő program ezeket meg is mutatja. Így vettem észre, hogy az okostelefonok elterjedtével a képeken új információ jelent meg: a felvétel pontos helye!

gps.jpg

A fenti képpel (amelyet itt erősen körbevágva mutatok be) a bájos ifjú hölgy nem csak a kendőzetlen testi mivoltában mutatkozott be az internet közönségének és nem csak azt árulta el, hogy egy iPhone 4S telefont tart a kezében, hanem a bekapcsolt GPS modulnak köszönhetően az alábbi nyilatkozatot tette: N 33° 59.750' W 118° 25.580'. Ez bizony pontosan meghatározza a bájos ifjú hölgy lakhelyét: 4230 S Centinela Ave, Los Angeles, CA 90066, Egyesült Államok. Akár virtuális háztűznézőbe is mehetünk hozzá:


Nagyobb térképre váltás
Valahol ott a zöld nyíl táján fürdőzködött a drága

Az én fiatal koromban (a múlt évezredben) úgy működött a csajozás, hogy el kellett menni (gyalog) valami olyan helyre (suli, diszkó, házibuli, ilyesmi), ahol a lányok fizikai valójukban szintén megjelentek. Ott valamilyen módon (attrakció) el kellett érni, hogy kettesben maradjunk a vizuális úton kiválasztott egyeddel („randi”), majd verbális interakcióval (értsd: beszélve a szájunkkal) le kellett imádkozni róluk a bugyit.

A technika fejlődésének köszönhetően ma már elég leülni egy az internetre csatlakoztatott számítógép elé és beírni a keresőbe: brunette with glasses (within 5 mile radius). Vagy, morena con gafas, ha épp a spanyol ajkúakra bukik valaki.

Én kérek elnézést.

2 komment

Címkék: fotó internet tudomány számítógép história nyolcvanas évek csajos téma


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr335824353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lakearowhead 2015.11.21. 02:23:32

Hát igen,más volt a világ, jó volt de származásom nem volt "divatos". Ma találtam a oldalára,és olvastam írását.Köszönöm,igazán remek volt.GBN: