Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2012.09.11. 09:00 ZöPö

Italképek

Señorita Alvajaro a terazzán üldögélt sziesztaidőben, és izzadt a hónalja. A terazzára ugyan terebélyes télakfák vetettek hűs árnyékot, de a kisasszony érzékeny volt a főnre.

- Canchito! - csengetett az inasnak.

Canchito Lopeznek erős szemtengelyferdülése volt, és egy csúnya jellemhibája.

- Canchito, por favor, keverjen nekem egy mojirtót! - pihegte a señorita.

Miközben Alvajaro kisasszony a méregerős italt kortyolgatta, a sötét foltok tovább terjeszkedtek  hóna alatt, Canchito pedig váltott szemmel figyelte az ólomkristály készlet utolsó darabját.

-

Andalito Naplemente a „Taverna di Cinque Caputto Maffioso”-ban üldögélt és a Pisa-Kaki futballmeccset hallgatta rádión. Piros mezben játszó kedvenc csapata nevéhez méltó játékot mutatott fel. A pincér a számlát mutatta fel, Andalito pedig egy ropogós százezerlírást, majd felmutatott a polc legfelső sorára, egy „Sétáló Jancsi” mintájú flaskára. Az üveg piros címkéjű (Red Label, of course) volt.

A bírónál volt egy piros lap, sétája közben azt mutatta fel. Andalito orra, később szemei pirosban játszottak, délután sok vörösbort megivott volt.

Kint a kereszteződésben a lámpa tilosra váltott, egy Ferrari Testarossa vöröslő hátsólámpákkal fékezett.

Holnap reggel vörös karikák fognak Andalito szeme előtt táncolni. Az este még vörösre festi Nápoly előtt a tengert a naplemente (nem a Naplemente).

-

Matróna Dagadova a férjét kereste. Bejárta hát Celziuszgrád kocsmáit. Meg is lelte urát mindjárt a másodikban (Celziuszgrádott két kocsma is volt).

- Szarjóska Popovics, gyűjjék kied  mán haza! - rimánkodott a testes polgártársnő.

Szarjósa Popovics Hujov leharapta a kezében tartott nyers uborka végét, nagyot húzott vodkásüvegéből.

- Dehogy megyek, amíg a muzsikok muzsikálnak! - vetette oda szuvas foghegyéről.

És valóban: tombolt a jókedv odabenn.

Kint meg a hóvihar.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom joke


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr724767428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.