Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2011.09.28. 13:35 ZöPö

"Rohadt, primitív csürhe" (idézet)

Bár a címben idézett szavak nem az enyéim, de az általuk megjelenített véleményt teljes mértékben osztom.

Megpróbálom nyugtatni magam, el ne szaladjon a kezem a billentyűzeten. Nehéz. Az egyensúlyi helyzetek jutak eszembe: stabil, közömbös, instabil. Hát én most instabil vagyok. :-)

Ez még lényeges lesz, nem véletlen a metafora.

Egy hetes az esemény, de még mindig nem tudtam eléggé kidühöngeni magam. Tipikus sötétzöld akció, amikor hozzáértésük hiányát önbizalommal kompenzáló, öntudatos fiatalok büszkén hirdetik önnön ostobaságukat, miközben az igazi éceszgéberek többé vagy kevésbé a háttérben lapítva figyelnek és titkon jót röhögnek. TILCSÁK BEJA ZATOMOT!!! Mer veszéjes, b+.

Az a lényeg, hogy nincsen biztonságos atomenergia. Én ezt tudom, én ezt így gondolom, innetől kezdve történhet bármi.

Imigyen szól a kedves leányzó, akinek amúgy láthatóan az is kisebb nehézséget okoz, hogy mindkét szemével azonos irányba fókuszáljon. Ja, kedvesem, ha te így gondolod, akkor nincs is miről vitáznunk, mert a hitbéli kérdéseken történő polemizálgatást utoljára Pázmány Péter művelte jól ("... avagy szólítottalak-e én tégedet genyetségnek?", ilyen stílusban ekézte az ellenfeleit az öreg). Kedvesem, te biztosan jó anya leszel. A férjedet minden este gőzölgő bablevessel és forró ággyal várod, neveled szép, nagy, buta gyermekeit, ötöt vagy tízet, amennyit az Isten ád, ez való neked, de a felnőttek dolgába ne ugass bele máskor, mert k_rva nevetséges leszel, megint.

Ti pedig, kedves s szép, pelyhedző legénytollas ifjak, vonuljatok börtönbe, de nem ám három évre, amit úgyis elfeleznek, ha netalán letöltendőt kaptok. Pontosan annyi időre, egy perccel se tovább, amíg egy tisztességes fizikatankönyvből meg nem tanuljátok, hogy mi a különbség a (csernobili) RBMK és a (paksi) VVER reaktorok között (lásd egyensúlyi helyzetek). Ez csak a ketteshez lesz elég ("elégséges"), aki jobb jegyet akar, attól rákérdezek Fukushimára (és a fukushimai baleset valódi okaira) is, ha már ilyen szépen ocsmány, hazug módon megpróbáltátok összemosni ezt a három erőművet.

Az Index képgalériája

Szily tudósítása (a címbeli idézet is innen)

Óhatatlanul felmerül még a kérdés, hogy ezek a kedves s szép ifjak miből finanszírozzák ezt a faszkódást, netalán a havi apanázsukból, vagy szerencsétlen megtévesztett emberek által a Grínpísznek* juttatott adományokból? Arra gondolni sem merek, hogy fosszilis tüzelőanyagú erőművek vagy ezek üzemanyagának bányáinak lobbija szponzorálta őket. Mert azt azért jó, ha tudjuk, hogy ezek milliárdszor akkora szennyezést juttattak már eddig is a környezetbe, mint a nukleáris balesetek Three Mile Islandtől Csernobilon át Fukushimáig együttvéve.

* Nem adok linket, én ugyan nem reklámozom őket.

3 komment

Címkék: és tudomány vazze!


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr243262580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SchF · http://blog.fschnell.net 2011.09.28. 15:59:58

Anyáztam is rendesen, hogy aznap pont nem tudtam hazajönni a diktafonomért, mert pontosan ezt a forraló vs. nyomottvizes dolgot szerettem volna megvitatni valamelyik lelkes tüntetővel. Még esetleg megkérdeztem volna, hogy hallottak-e a pozitív üregtényezőről, ha már Csernobilt is sikerült idekeverniük, de sajnos lemaradtam róluk. :(

SchF · http://blog.fschnell.net 2011.09.28. 16:01:56

Valamelyik nagyeszű szakember éppen a napokban nyilatkozott a HVG-nek, hogy a Németek, szinte meg sem érzik az atomerőmű bezárásaikat, mert vesznek áramot a Franciáktól.

Egy mondat hiányzott a történet végéről, hogy a franciák, hogyan is állítják elő azt a bizonyos rengeteg olcsó villamos energiát?

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2011.09.28. 16:31:31

@SchF: Ugyan olyan jó kis hordozható hangstúdióm nincsen, mint neked :-) de egy síma (wav-ba rögzítő) irodai diktafonnal bármikor kisegítelek, ha ilyesmiről van szó. Bármikor, Budapesten 30 percen belül. :-)