Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2011.08.22. 12:00 ZöPö

Jólét kontra munka

Nagyon rég óta az az érzésem, hogy Orbán Viktornak tulajdonképpen csak nyűg és teher a 1989-90-es magyar rendszerváltás. Az ő politikusi attitűdje, az elvei sokkal jobban illeszkednek az egykori pártállam irányvonalára. Itt van például ez a „munka alapú társadalom”-duma, amit lényegében már 2004 óta hangoztat. Mostanában ismét elővette ezt az agymenését: a bécsi Világgazdasági Fórumtól (1, 2) haknizik vele Tusnádfürdőig bárhol, ahol szabadon beszélhet instant sallerek és tockosok veszélye nélkül.

A hétvégén kezembe akadt az egykori munkakönyvem. Az a szép sz_rbarna keményfedeles, piros vászon gerincű, Kádár-címeres. Percnyi nosztalgiázás reményében lapozgatni kezdtem, aztán az első oldalon erre bukkantam:

Hamletet idézve: „ó, az én próféta lelkem”. Elővettem Orbán ikonikus Hősök terei beszédét a koporsóban fekvő „húsz vagy ki tudja, hány” évről, ahol ez hangzott el:

„Mind a mai napig 1956 volt nemzetünk utolsó esélye, hogy a nyugati fejlődés útjára lépve gazdasági jólétet teremtsen.”

Viktor, köpj fel és állj alá! Az aktuális utolsó esélyünket éppen te k_rod el, a second hand komcsi ideológiáddal.

4 komment

Címkék: vazze!


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr943170740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perger.laszlo · http://www.rejtelmek.hu 2011.08.22. 16:32:41

Van egy elméletem, öregedő zenészekkel kapcsolatos. Azt figyeltem meg, hogy ha a (szakmailag) öregedő zenésznek nem jut eszébe már semmi, akkor visszanyúl a gyökereihez, és olyan zenét kezd játszani, amit gyerek- és fiatalkorában hallott. A hangsúlyozottan nem reprezentatív mintám azt mutatja, hogy ez korszaktól és a művelt zenei műfajtól független.

Azt hiszem egyébként, hogy a jelenség mögött valami olyasmi lehet, hogy a gyerekkorban hallott zenék visszaidézik a biztonságot, a család melegét, hogy milyen jó is volt akkor.

Nem célom most itt egy zenei flém indítása, de a leghíresebb példám a Beatles, akik 1969-ben azt hitték, ha forgatnak egy filmet, és felveszik a régi rock and roll slágereket, akkor majd az összes problémájuk és nézetkülönbségük megoldódik. Nekik nem jött be, egy évvel később feloszlottak.

Na, mindegy, ez csak úgy eszembe jutott.

lederlaszlo 2011.08.22. 18:01:46

pontegy:
nem dógzok, mégis vagyok, csókolom... Mo-n a munkaképesek csak kb. 40-45 %-a dolgzik (hivatalosan). honnan legyen az államnak pénze?

pontkettö:
"azt hitték, ha forgatnak egy filmet, ... akkor majd az összes problémájuk és nézetkülönbségük megoldódik."
- nem azért volt "problémájuk", mert addig nem csináltak filmet,
- a filmcsinálás alanyilag nem problémamegoldó szerepü
- ha a film után nem lett volna több "problémájuk", akkor sem lenne bizonyíték arra, hogy a film oldotta meg,
- nem hittek a film "problémamegoldó" képességében,
- a film aktuálisan anno kiváló volt,
- mivel az állítás már önmagában irreleváns, így a konklúzió is csak zagyvaság lehet.

csak úgy megjegyzem...

..

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2011.08.22. 20:36:42

Halkan (mint egy hal-kan) jegyzem meg, hogy egymást nem kell tisztelni, de a véleményt a végtelenségig, kérem szépen. :-)

lederlaszlo 2011.08.23. 08:30:32

@ZöPö (inda): kedves ZP, nekem éppen ellenkezö a véleményem: az embert tisztelem, amit mond, arra szabad jogomnak érzem, hogy esetleg - megfelelö argumentációval alátámasztva - "zagyvaságnak" nevezzem (úgy gondolom, a szóválasztás nem súlyosan sértö).

de igazad van, itt te vagy a gazda...

szervusz

..