Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2011.03.24. 10:00 ZöPö

Kiragadott részletek

David VanDriessen: You know, this could be a real positive experience for you guys. There's a wonderful and exciting world out there when we discover that we don't need TV to entertain us.
Butt-head: Huh huh huh. He said, "Anus."
Beavis: Entertain us, anus. Oh, yeah.
David VanDriessen: Have you guys heard a word I've said?
Butt-head: Uh, yeah. Anus.
Beavis: [chuckling] Yeah, yeah. Yeah, I heard it, too.
David VanDriessen: Look, guys, just take the TV back to the AV room right now. And try to be a little more open to life's experiences, okay?
Butt-head: What a dork.

 

Beavis and Butt-head do America

Panaszkodik Lázár János Fideszes országgyűlési képviselő, Hódmezővásárhely polgármestere, a gyors, erős és drága autók rajongója, valamint egy személyben olyasvalaki, aki aktívan készült a törvények kijátszására és a rendőrség munkájának ellehetetlenítésére, szóval nehezményezi ez a megnyerő modorú és bájos arcú fiatalember, hogy a testületi ülésen évekkel ezelőtt elhangzott mondatait ártó szándékkal kiragadták kontextusukból, azokat általa nem szándékolt jelentéstartalommal ruházták fel, őt lejáratandó. Az igazság kedvéért, aminek feltétlen híve vagyok, itt és most  azonnal meg kell jegyezzem, hogy a teljes szöveg meghallgatása valóban árnyalja az inkriminált mondatokat. Nem is ezért ragadtam billentyűzetet. Horatiust idézem: Quid rides? Mutato nomine, de te fabula narratur.

Mert a forgatókönyv olyan, de olyan nagyon ismerős. 2006, tetszenek emlékezni? Egy másik beszéd, amelyben, példának okáért elhangzott a „hazudtunk” szó. Persze, hogy hazudtak, azok mindig hazudnak, azok nem is tudnak mást, mint hazudni reggel, éjjel meg este, azok akkor is hazudnak, amikor azt hazudják, hogy hazudnak. „Jó reggelt kívánok” – hazudta az a másik szónok, ugye. Lett is mindjárt ennek ürügyén nagy konsternáció, paláver, a köztévé s kicsi híján az egész város lángba borítása, valamint vekkerek berregtetése és életvitelszerű piknikezés a Kossuth téren, szarás és hugyozás ugyanott.
Na mi van, akkor mégse olyan jó, ha belevágnak az ember szövegébe, hogy szavakat-mondatokat kiemeljenek? Vagy Quod licet Iovi, non licet bovi? (Ezt meg Terentius írta, mint az közismert.)

Különösen bájos, hogy a fent említett Lázár úr frakció- és párttársa, Kósa Lajos (szintén képviselő és polgármester egy személyben) mindjárt ezt is a mocskos komancsok nyakába kívánja varrni (hiszen azok minden aljasságra képesek, quod erat demonstrandum). Persze, a (vágott) felvétel eredeti közzétevője, a kuruc.info, mint az MSZP Mocskolásügyi Alosztálya, persze. De Orbanisztánban ezt is van, aki beszopja.

A Zemberek, kedves barátaim, a Zemberek. 

Szólj hozzá!

Címkék: vazze!


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr202765091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.