Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2010.07.23. 09:00 ZöPö

Trollin' around in the Slaugthers' house

Úgy látszik, nem csak az én (maradék) agysejtjeim kapcsolnak üresjáratba ebben a rohadt melegben. Itt az új internet-mém: a mocskosszájú kisp***a esete a trollokkal. Úgy generálisan a véleményem, in medias res: emberek, b+, nincs jobb dolgotok?

A történet röviden: affektáló, mocskosszájú, ribancnak maszkírozott 11 éves kisp***a felrak a TeCsőre egy videót, amiben nyávogó majomhangon ekézi azokat, akik (vélhetően korábban) fikázták őt. Ő tökéletes, ő boldog, őneki van több barija. És különben is, felnyomja a Glockot az irígykedők szájába és slushie-t csinál az agyukból. Aha. A történetnek ezen a pontján nem tudom megállni, hogy ne emlékeztessek a jó öreg Johnny Crunch-ra:

Johnny was the only guy who could out-disgust me. When we were kids we had gross-out contests. I coughed a pile of phlegm on a table, he said "Nice try." and pulled out a straw...

Hát, Jessi Slaughter, nomen est omen, de versenyben vagy Johnny Crunch-csal. Gratula.

UPDATE SchF egy másik klasszikusra asszociált: Jesus Quintana

Az Index jóvoltából láthatjuk az eredeti videót, amit a szerencsétlen kisp***a már törölt volna, de az interneten semmi nem vész el, sőt, nem is feltétlenül alakul át. Ez a video majd később igen, de Gott sei Dank az eredeti formájában is fennmaradt. (Megjegyezted? Bármekkora poénnak gondolod, hogy a fülledt éjszakán a digitális kompakttal vagy még inkább a mobiloddal körbekattintgatott első- és másodlagos nemi jegyeidet föltedd az internetre, egy: nem csak az fogja látni, akinek szánod, hanem mindenki, kettő: soha többé nem lesz kontrollod felette, hogy a képek-videók mikor és hogyan bukkannak fel újra. Lehet, hogy csak évtizedek múlva, de biztosan a lehető legrosszabb pillanatban. Ne mondd, hogy nem szóltam!)

A videót körülbelül a harmadáig tudtam nézni, aztán leállítottam. A talpam is ökölbe szorult Jessi Slaughtertől, szerettem volna ököllel az arcába csapni (nyugi, nem tudnám valóban megtenni), szétdzsalamázni az affektáló, öntelt, ostoba majompofáját, de (ismét csak Gott sei Dank) Jessi nem volt fizikai valójában a közelemben, így engem megúszott. Nem úgy a trollokat. A tényleg nem mindennapi picsogásával sikerült magára szabadítania (az Index szeint) "az internet egyik legsötétebb bugyrát, az önmagát csak az internet segglyukaként definiáló társaságot", akik "örömmel tették pokollá a lány és családja életét". Sírás lett a vége. Az persze megint érdekes, hogy tisztességesen felöltözni még ehhez sem tudott a tizenegy éves kisp***a.

Ugyanakkor! (Mindig ott van az a "de". :-))

Eszembe jut a tizenöt évvel ezelőtti (tehát javában a modemezős-betárcsázós, animgifes honlapos korszakbeli) esetem a poén-honlapommal és az "abclista" (bocs, nem emlékszem pontosan, majd előkeresem) levelezőlista trolljaival. A történet a következő: egy barátom megkért, hogy készítsek a vállalkozásának egy honlapot, amit szíves örömest meg is tettem. Ha már volt helyem és hozzáférésem, a szerveren nyitottam egy /zopo mappát, ahova ráérő időmben egy poén-honlapot hegesztettem össze. Emlékeim szerint tényleg nem volt több egyetlen oldalnál, azaz egy, legfeljebb két szint mélységű volt az egész. Sok egyéb bugyutaság (pl. egy wc-ülőke fényképe, mint "webkamera", alatta szöveg: ha türelmes vagy, láthatsz kullantani) mellett volt rajta egy rész, amelyben kifejtettem, hogy mától én is hekker leszek, a te (mármint a Nyájas Olvasó) gépeddel kezdem, amit máris feltörtem, idenézz... - és itt (bizonyos feltételek mellett) a weblapba ágyazva megjelent a felhasználó PC-je C: meghajtójának tartalma. Hozzáértők kedvéért: egy közönséges IFRAME keretben, ez később lényeges lesz. A valami.hu/zopo címre sehonnan nem mutatott link, az akkori keresők (lycos, altavista) nem indexelték, csak és kizárólag a barátaimnak mutattam meg. Volt, aki bevette, és ijedtében kikapcsolta(!) a számítógépét, a többség persze csak nevetett rajta.

Egészen addig, amíg valaki be nem dobta arra a levelezőlistára, ahol a ká okos és nagytudású rendszergazdák és szerverüzemeltető szakemberek (mind az MTA rendes, nem ám levelező tagjai)  cserélték az eszmét. Ehhez mit szóltok? Hub+, ne tudjátok meg... Annyi turhát emberre nem köpködtek, amennyit én kaptam ott percek alatt. Én lettem Mr. Nagypofájú, és darabokra szedték, hogy az ő gépükön éppen miért nem működik a hekkem. (Egyszerű: pl. se Linuxon, se Macen nincsen C: meghajtó.) Azt, hogy ez egyáltalán nem hekk, mert a winchester tartalma semmilyen módon nem kerül ki az internetre, különösen nem az én kezembe, azt egyik okos sem vette észre. Az egyik még halál komolyan fel is vetette, hogy a valami.hu/zopo cím alapján meg kellene kérdezni a valami.hu gazdáját, hátha Mr. Nagypofájú oda is hekkeléssel jutott be.

Megpróbáltam felhívni a figyelmüket a két leglényegsebb dologra, miszerint az egész nem hekk, másrészt kizárólag a szűk baráti körömnek szól, de teljesen hiábavaló volt. Az első kérdéssel a szakmai önérzetükbe gázoltam, így aztán már a másodikban sem adhattak nekem igazat. Így lettem Mr. Nagypofájú. :-) Remélem, nem indítottak hekk-támadást a valami.hu szervere ellen, a Matáv hostolta, rábaltázhattak volna. :-))

Jessi-trollok: 1-1. Mindig mondtam, hogy az interneten túlreprezentáltak az elmebajosok.

6 komment

Címkék: internet számítógép vazze!


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr42170289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JoeP · http://mivanvelem.hu 2010.07.23. 11:39:20

Emlékszem még a sztorira. (Én is rajta voltam a listán.:)

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.07.23. 12:30:59

@JoeP: akkor neked is gratulálok, így tizenöt év távlatából is. :-)

JoeP · http://mivanvelem.hu 2010.07.26. 20:46:35

Különösképpen nem kell gratulálni, nem szóltam hozzá. Zsigerből utálok minden flame-t.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.07.27. 10:04:21

@JoeP: ácsi, akkor pontosítanom kell egy kicsit. :-) Kizárólag az én megszólalásom előtti időszakról beszélek, ami az után következett, azért kizárólag én vagyok a felelős és természetesen nem keresek "szövetségeseket" egy flame-hez. Addig, amíg meg nem szólaltam, háromféle magatartás létezett a listán.

A) Azok, akik ßartak az egészre és semmilyen szinten nem foglalkoztak sem Mr. Nagypofájú honlapjával, sem a "honlapja" által kiváltott reakciókkal. Velük nincs dolgom. Ha "máig emlékszel a sztorira", akkor te nem ebbe az archétípusba tartozol. :-)

B) Azok, akik nem vették észre, hogy az egész poén, már csak azért sem, mert nem hekk. Nekik gratulálok.

C) Azok, akik észrevették, hogy poén, de bármilyen okból nem tartották szükségesnek ezt felvetni a listán. Hagyták, hogy a nagytudású szerverüzemeltető szakemberek egymásra licitálva hörögjenek és köpködjenek valakire, akiről azt gondolták, hogy gyengébb náluk.

NEKIK KÜLÖN SZERETETTEL GRATULÁLOK.

Mindegy, nem volt célom a múltbéli sebek feltépése, különösen, hogy én viszont akkor és azóta is ßarok az ilyen nagytudásúakra, kukorékoljanak csak bátran a trágyadombjaik legmagasabb pontján kapirgálva, vigyázva, nehogy egy másik tollas jószág az ő magaslatukra érjen.

Ami a lényeg: a Slaughter-kiscsaj nyilván mindent megtett, hogy magára szabadítsa az "internet segglyukát". De az a segglyuk létezik ám nélküle is, és ha nincs önként jelentkező, magától talál célpontot. Erre akartam kilyukadni, semmi másra.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.07.27. 14:06:02

@SchF: lehet, hogy gif, de biztosan nem anim. Meglehetősen konstansul ugyanazt mutatta. :-)))

Megvan minden archiválva, ha sok időm lesz, előszedem.