Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2010.07.21. 13:13 ZöPö

Nem jó házigazda

Az Index híre az MTI tudósítása alapján: Orbán állítólag nem volt jó házigazda

Több szlovák lap is arról írt, hogy Orbán Viktor a visegrádi négyek találkozóján nem volt jó vendéglátó, például habozott kezet fogni Iveta Radicova szlovák kormányfővel, nem húzta ki neki a széket, miközben Radicova volt a találkozón az egyetlen nő. Emellett nem biztosítottak számára helyiséget, hogy sajtótájékoztatót tartson, a folyosón beszélgetett az újságírókkal, akik közül a magyarokat nem is tájékoztatták előre a találkozóról. (...) Már a visegrádi négyek kormányfőinek fogadásakor komolyan megsértette a diplomáciai protokoll és az udvariasság szabályait. Személyesen csak a lengyel kormányfőt fogadta, akivel a legjobbak a kapcsolatai. (...) Orbán szintén habozott, amikor az újságírók felszólították, hogy fogjon kezet Radicovával, és a leülésnél a széket a miniszterelnök asszonynak (Petr) Necas húzta ki az asztal alól. (...) Az Orbán-Radicová találkozó után a szlovák kormányfőnek nem biztosítottak helyiséget az újságírókkal való beszélgetésre, Radicovának a folyosón állva kellett nyilatkoznia. A magyar újságírók sem kaptak tájékoztatást, és a szlovák kollégáktól tudták csak meg, mikor és hol lesz a kétoldalú találkozó.

...
Hány jó ész lett vaddá,
Hogy nem mívelték?
Hány
polgár búnyikká?
Hogy jóba nem nevelték!
Dudva lenne a dudvák
Közt az ananász:
Kanász marad akinek
A nevelője kanász
...

Csokonai Vitéz Mihály: Jövendőlés az első oskoláról a Somogyban (részlet)

7 komment · 1 trackback

Címkék: vazze!


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr252166070

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán megsértette Radicovát? 2010.07.21. 15:09:02

A szlovák sajtó szerint Orbán Viktor nem volt a legjobb házigazda a visegrádi négyek kormányfőinek budapesti találkozóján. Nem tartják túl korrektnek, hogy Iveta Radicovát nem ő, hanem Németh Zsolt fogadta.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.07.21. 14:42:26

No, már itt is a cáfolat:

--------------------

A külügy cáfol

A Külügyminisztérium szerdán közleményben reagált. Azt írták, "ellentétben a szlovák sajtóban ma megjelent állításokkal, Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi csúcsra érkezett mind a három kormányfőt természetesen személyesen fogadta".

A delegációk az előzetes terveknek megfelelően körülbelül kétpercenként érkeztek meg a parlament főlépcsőjéhez, ahol a magyar kormányfő várta a vendégeket. Mivel Donald Tusk lengyel miniszterelnök érkezett utolsóként, Orbán Viktor vele együtt ment fel a plenáris tárgyalásra, olvasható a közleményben.

"A magyar és a szlovák miniszterelnök kétoldalú megbeszélése szívélyes légkörben zajlott és a tervezettnél hosszabb ideig tartott. A tárgyalás után Iveta Radičová a parlament egyik különtermében adott interjút az egyik magyar közszolgálati televíziónak", írták.

SchF · http://blog.fschnell.net 2010.07.22. 01:03:33

Orbán a Parlament lépcsőjén, személyesen fogadta Radicova-t és kezet csókolt neki. Aki vette a fáradtságot és megnézte a híradásokat, az nem ült fel a szlovákoknak és az indexnek.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.07.22. 07:40:16

@SchF: ne menjünk át Index-bashingbe, az MTI hírét a hvg is lehozta...

Úgy néz ki, a szlovákok bedobták ezt a sztorit, a magyar média "bizonyos része" pedig kapva kapott rajta.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.07.22. 08:02:42

Már Szlovákia hivatalosan is cáfolja a sztorit, az Index pedig mindent a Sme-re ken.

Fasza. :-/

SchF · http://blog.fschnell.net 2010.07.22. 09:23:35

Csak azért Index bashing, mert az ő tudósítójuk ott volt a helyszínen és IMHO pontosan tudták a cikk lehozásának pillanatában, hogy hazugságot közölnek, mégsem jelezték.

Na ezért a paranoia a FIDESZ részéről a sajtóval szemben és ezért akarják kiterjeszteni a szabályzást az internetes oldalakra is.

Mint többször is jeleztem, nem értek egyet vele, de megértem az indítékokat.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.07.22. 12:38:26

@SchF: affengeil. :-(

De a széket tényleg a Nečas tette a Radičová alá. :-))