Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2010.01.21. 11:22 ZöPö

Ma sincs virágos kedvem

Édesanyám tegnap reggel óta kórházban, a dolgozóban fejemre omlik az Exchange2007 és az SGS 1620 kombó által termelt bélsárhegy, ráadásul ilyen híreket olvasok:

Mentés közben büntették meg a parkolóőrök a tűzoltókat

Bodó László, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (Kötél) parancsnoka a sonline.hu-nak elmondta: a rendőrség által lezárt területre ugyan beengedték az egyesület autóit, a bevetés végén azonban a szélvédőre kitett büntető cédulákat találtak, noha a "Kötél speciális mentőszolgálat" felirat messziről is jól látható járműveiken. "Aki arra járt, láthatta, hogy ég a székház, nagy baj van. Mégis három autónkra rakták ki a mikuláscsomagot" - mondta Bodó László. Hartner Rudolf, a városgondnokság vezetője a sonline. hu megkeresésére azt mondta: az ellenőrnek nincs mérlegelési joga, az a dolga, hogy az önkormányzati rendelet alapján járjon el. Ugyanakkor at ígérte, hogy méltányosságot gyakorolnak és elengedik a büntetést.

Hogy is mondta Ford Fairlane (magyar hangja Nagy Feró)? Nézzük csak:

1) "Az ellenőrnek nincs mérlegelési joga, az a dolga, hogy az önkormányzati rendelet alapján járjon el."

Magyarra fordítva: Hartner Rudolf úr droidokat alkalmaz.

2) "Méltányosságot gyakorolnak és elengedik a büntetést."

Magyarra fordítva: Hartner Rudolf úr szerint a büntetés tehát jogos volt. Méltányosságot akkor gyakorlunk ugyanis, ha mondjuk előreengedjük a sorban az idős hölgyet vagy a várandós fiatalasszonyt: a sorbaállás kötelessége mindenkire vonatkozik, de méltányoljuk az állapotukat és eltekintünk a szabálytól.

No, hát Hartner Rudolf úr gyakoroljon hasonló méltányosságot a mentőautóval, amikor az épp az ő családjából megy valakiért. Szigorúan utólagosan, vezetői döntés alapján.

Bocsánat, tényleg nagyon rossz kedvem van.

3 komment

Címkék: és vazze!


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr421689767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.21. 19:44:44

Miért is engedték be a rendőrség által lezárt területre a parkolóőröket?????

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.01.21. 20:10:43

@Babette: ZSENI VAGY! Ez nekem eszembe se jutott. Én csak azon rágódtam, hogy hogyan lehet olyan lelketlen droid valaki, hogy akár parancsba adták neki, akár nem, büntetni kezdi a tűzoltóautókat. De teljesen igazad van, azokat a barmokat a náthás f¤szba kellett volna elzavarni onnan, nem hagyni "dolgozni".

Még matávos koromban volt egy ilyen élményem: Matáv-színű, Matáv logós furgonnal szállítottam a Váci útra egy kupac PC-t monitorral. Természetesen az irodaház előtt nem volt szabad megállni, természetesen(?) vagy tíz autó állt sorban. Muszáj volt megálljak, vészvillogó ki, elkezdtem pakolni. Jöttek a közterületesek. Közölték, hogy ők most engem megbüntetnek. Annyit kértem, hogy kezdjék a sor másik végén, mire ideérnek, én már rég nem leszek itt. Különben is, csak a rakodás miatt álltam meg, nem is parkolás, csak várakozás, hiszen ott vagyok az autó mellett. Meghatotta őket? Nem. Megbüntettek. No comment.

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.21. 20:24:52

Mondjuk ettől még droidok.
Példa: kinn tábla, 2 rokkant parkolóhely, a ferdén parkoló autók között szabad a harmadik hely. Felfestés nem látszik, negyedikként egy rendőrautó áll mellettem.
Megbüntettek, mert a járdával párhuzamosan volt felfestve a rokkanthely, és négy (!) autó fért el rajta. A felfestést pont a rendőrautó takarta, a táblán nem volt kinn a parkolási rend.
Azóta sem kaptam értesítést egyelőre, de még várom, mint nemrég kiderült, a BM még mindig a 10 évvel ezelőtti lakcímemet tartja nyilván valamiért, lakcímkártyától, tartózkodásitól, ezer bejelentéstől függetlenül.
Mindenki azt tanácsolja, ha jön a csekk, fizessek. De milyen alapon?
(Fényképeim vannak.)