Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2010.01.14. 10:00 ZöPö

Ez az év is jól kezdődik

Olyan jó lett volna valami mással kezdeni, de semmi nem jött a billentyűzetemre. A Zsófika-lak történetéről kicsit később fogok mesélni, még emésztem az elválásunkat. Nem tudom viszont halogatni a nemes ír nép újabb nagyszerű történetének tálalását.

forrás: epa
Mr. Francis Ciarán Tobin, jó egészségben
Ennek a képnek a színei jól harmonizálnak a blogoméval

Nos, tehát tegnap ismét összeültek a megfelelően kiművelt ír emberfők, hogy határozatot hozzanak a fenti képen látható human being ügyében, miszerint felkérik-e őt szép emberi szóval, miszerint utazzék a kies Magyarhonba, ahol bizonyos büntetésvégrehajtási intézmények várják őt nagy szeretettel.

ISMÉT ELNAPOLTÁK AZ LEÁNYFALUI GÁZOLÓTÁRGYALÁSÁT Dublin/London
Rövid eljárás keretében ismét elnapolta Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás felelősének kiadatási tárgyalását szerdán a dublini felsőbíróság. Az MTI bírósági forrásának beszámolója szerint a "másodpercekig tartó" meghallgatáson az eljáró bíró szerdához három hétre tűzte ki a legközelebbi tárgyalási napot az ügyben. Az újabb elnapolást Tobin védői kérték, és a bíró jóváhagyta a beterjesztést, azzal, hogy a következő meghallgatáson "már szeretne haladást látni" az ügyben. A bírósági forrás szerint ez a kitétel azt valószínűsítheti, hogy a három hét múlva esedékes tárgyaláson már részletesebb meghallgatás lehet, bár döntés még akkor sem biztos. Az ír igazságszolgáltatási gyakorlatban rutinszerű a tárgyalások többszöri elnapolása a hasonló ügyekben.
(mti)

 Egyfelől az a reményhal az tényleg hosszú életű allatka, nehéz őtet kinyiffantani, másfelől az ügy eddigi folyását tekintve komolyan csodálkoztam volna, ha nem így alakul.

Dublinban ismét elnapolták az ír gázoló ügyét - MR1 - Kossuth Rádió

Ismét elnapolták az ír gázoló tárgyalását - NetHírlap

Még tovább halasztották az ír gázoló kiadatási ügyét - [origo]

Elképzelem a szcenáriót.

Színhely: az ír bíróság épülete. Kívül korinthoszi oszlopok, timpanon, belül nyikorgó, szúette padsorok, antik fóliánsok dohos lehellete. Lobogó talárban belép az ősz öreg bíró, tekintetétől megfagy a bűnösök ereiben a romlott vér. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik. Ránéz a fiskálisok, prókátorok hordájára és szigorúan vonja össze tekintetét:
- No, készültetek?
Azok sápadtak és reszketni méltóztatnak.
- Tekintetes főméltóságú bíró úr, az a helyzet...
Az öreg mérgesen inti csendre őket göcsörtös ujjával:
- Eltűnjetek a szemem elől, de iziben! És legközelebbre aztán előálljatok nekem valamivel, semmirekellő banda!


A fenti kép nem Írországban készült

6 komment

Címkék: leányfalu


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr761671468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herb · http://herb.vorbis.hu 2010.01.14. 15:09:49

Ha van nekije lelke vagy ilyen irányú ismerete, akkor szenved és fog folyamatosan.
Ha nincs, akkor a börtön sem fogna rajta.
Elrettentésnek kevés lenne a büntetése, a közlekedési kultúrát(?) tekintve senkit sem befolyásolna.

El kéne őt „engedni”, meg a kicsiket is.

Tudom, milyen nehéz, Eszter balesete 2001-ben volt, április 29-én, 5 év hosszú, hosszú, nagyon hosszú, szenvedésekkel teli év után hagyott itt bennünket, március 1-jén 15 éves lenne.
És nincs kit hibáztatni, senkit nem lehet börtönbe csukni, lassan, lassan próbáljuk Őt ELENGEDNI.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.01.14. 16:03:24

@Herb: igazad van, tökéletesen. Idemásolom, mit írtam ma kora délután az Indexre:

"És hát nagyon komolyan gondolom, hogy a család, mint Marci és Petra hozzátartozói nem érintett jobban az ügyben, mint bármelyik magyar vagy ír állampolgár. A gyerekek nem támadnak fel, akármi is történjék Tobinnal. Itt egyszerűen az igazságérzetről van szó. A vétkes kapja meg a büntetését, akármelyik állam polgára, akármilyen gazdag és akármilyen kapcsolatai vannak."

Így gondolom én.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2010.01.15. 11:08:20

Rágódom ezen egy ideje, hogy felhozzam-e, szabad-e egyáltalán, stb. de nem bírom ki, rákérdezek. Amikor a magyar bíróság, hivatal stb. dolgairól írsz az ügyben, akkor megnevezed, akik elszúrták az ügyet, kik azok, akiket hibásnak tartasz, mert elengedték.

Ha az ír félről van szó, akkor az egész "ír nép" hibás. Mintha az egész ország tehetne arról, hogy van közöttük egy farok, aki fizetett ügyvédek háta mögé bújik.

Rokonunkat fizikailag, szellemileg tönkretették odahaza. Nem egész ember már. Hamisan megvádolták, mert valakinek kellett a pozíciója. Az azt követő pereskedésre ráment agyilag (is). Mégsem jut valahogy eszembe, hogy az egész magyar népet tegyem hibássá, azért, amit vele műveltek.

Persze, megértem valahol, ha így állsz hozzá, csak csöppet furcsállom. Nem egy ország gázolta el a kicsiket. Hidd el, s talán ezt írtam is Neked már, vannak írek is bőven, akiket felháborít az eset, s nem dörzsölgetik a kezüket vigyorogva, hogy na, jól kifogtunk a kelet-európaiakon.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.01.15. 11:40:47

@kisrumpf: neked is igazad van, helytelen a gyakorlatom. A következőt értsd meg, kérlek: én itt élek, Magyarországon. Írországban nem jártam soha. Aki írt ismerek, azt kizárólag a balesetnek köszönhetően ismerem. Ezek között nincs egyetlen, akivel szívesen találkoznék. IGEN, ez az a fajta általánosítás, ami helytelen (lásd még: "cigánybűnözés"). Mert biztosan vannak pl. jó fej újságírók, akik írtak az esetről, mert úgy gondolták, hogy ez érdekelheti az ír polgárokat, mert ez valami helytelen, ami történik Írországban.

Ugyanakkor: igenis létezik társadalmi felelősség. A társadalomnak én is tagja vagyok, tehát felelős vagyok a rokonodért vagy azért, mert nem zavartuk a náthába azokat a hivatalnokainkat, akik Tobint aktívan van passzívan segítették vagy hagyták meglógni. Az ír társadalom pedig felelős azért, mert nem vágja be az első ótvaros kóterba. Michael "what does fleeing mean" Peart (tessék, megneveztem) például nem Isten kegyelméből a legfőbb ír bíró, hanem az ír társadalom jóvoltából.

tejero 2011.01.19. 15:12:28

Kiváncsi vagyok ,hogy az ir társadalom nem csodálkozik azon,hogy az általa valasztott nagytiszteletü biró csak napolni tud!Ha én magyar csináltam volna, már az
EU-parlament előtt lennék keresztre feszitve!