Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2009.11.06. 12:00 ZöPö

Bekerültem a hírekbe, avagy Postal2 a Kossuth téren

Tegnap hivatali teendőim az FVM-be szólítottak a Kossuth tér felé evett a fene. Először csak az utat keresztbe állva elzáró rendőrautókat láttam, ebből még balesetre következtettem, aztán láttam a tömeget és hallottam a kihangosított szónoklatot is. Hoppá, egy demonstráció. Két utcával arrébb le tudtam parkolni, gyalog igyekeztem vissza az FVM felé. A tömeg sűrűjébe érve földre öntött tejet és levágott marhafejeket találtam.


Igen jámbor fajta

Azonnal keresni kezdtem a tömegben azt a szakállas-napszemüveges frizurát az alienes pólóban és hosszú fekete trencskóban. Tudjátok, a Postal Dude-ot.


A Postal Dude, szájában kézigránáttal
(ezt a jelenetet a K billentyű lenyomására adja elő)

Lehet, hogy épp a gyógypipáját szívta az árkádok takarásában, szerencsére nem találkoztam vele és a marhafejek sem kezdtek narancsszínű felhőket eregetni, mert akkor már csak a futás lehet a hasznos szégyen.


Nem tudta ezt Mehemed, anthraxos a tehened

Komolyra fordítva a szót, természetesen a tejtermelők demonstrációjába botlottam bele. Nagyon gyorsan szögezzük le: mint a friss tej lelkes és kissé mértéktelen fogyasztója, a céljaikkal egyetértek. Anélkül, hogy erre korábban bárki felszólított volna, NEM VÁSÁROLOK KÜLFÖLDI TEJET. Se lengyelt, se szlovákot, de még osztrákot se. A tiszta, egészséges körülmények között tartott tehén mindenhol ugyanazt a tejet adja. Nekünk (magyaroknak) ilyen teheneink vannak. Ha tehát valakinek megéri ezer kilométerről idehozni a tejet, ott valami nem stimmel. Igya meg, aki kitalálta. Az pedig, hogy AZ A TEJ, AMIÉRT A TERMELŐ 50 FORINTOT KAP LITERENKÉNT, A BOLTBAN 250-ÉRT VÁSÁROLHATÓ MEG, az arcpirító szégyen. Itt valami nagyon el van rontva.

Ugyanakkor megjegyzem, hogy az áldott emlékű drága nagyanyám a háztartás összes fakanalát a seggemen tördelte volna össze egyenként (de csak, miután elfogytak a prakkerek, ugyanott), ha tejet öntök szándékosan a földre, és igaza lett volna. ILYEN JÓL MEGY NEKÜNK? Na ne már... Lehetett volna keresni Magyarországon elég éhező gyereket (és felnőttet), jó, nem a Kossuth téren, de még bizony Budapesten is van ilyen bőven. Bármely iskolaigazgató szívesen beengedte volna a nagyszünetre a gazdák képviselőit és a sajtót, ha a demonstráció részeként finom, friss tejjel kínálják meg a gyerekeket. A publicity ugyanúgy meglett  volna. Csak úgy, a földre önteni, erre bármelyik hülye képes.

Azért remélem, a gazdák sikeresebbek lesznek a petíciójukkal, mint a Postal Dude az övével:


Mindannyiunk érdeke

A nap bónusz-meglepetése azonban este ért, amikor az Index cikke mellé készült képriportban felfedeztem magam, amint épp a demonstrálók közt téblábolok.


(Kattintásra az eredeti látható)

Az Index képeit Huszti István készítette.

6 komment

Címkék: játék vazze!


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr651504533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pappito · http://pappito.com 2009.11.06. 13:57:20

tudtam, hogy egyszer még híres leszel :)

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.06. 13:58:47

ma egy liter tej a termelőnek 58-60 forintba kerül. ez tudja eladni 50-ért. jó esetben.
na mennyi a haszna?

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.11.06. 14:03:36

@Babette: ez valami egészen elképesztő dolog, a termelő és a vásárló szempontjából egyaránt.

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.06. 15:04:39

@ZöPö (inda): a saját fülemmel hallottam nemrég hódmezővásárhelyen a tehenészetben, és a saját szememmel láttam a gyönyörű infrastruktúrát (meg az eu-s pályázatból épült új istállót).
a többezer tehenet. akiknek enni kell adni, inni kell adni, és meg kell fejni.
és mindeközben tudják, hogy már kezdetkor min. -10 forintról indulnak.
és nem mondhatják, mint az almatermelők, hogy mindenki menjen haza, kivágjuk a fákat, mert a tehén ott van és él és szükséglete van.
siralmas....

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.11.06. 16:34:34

@Babette: tegyük hozzá bátran, hogy a jószág nem ismeri a vasárnapot, ugyanúgy kér enni Szenteste és augusztus 20-án...