Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2009.10.30. 13:13 ZöPö

Az ORTT döntéséről

A Sláger és a Danubius hosszú éveken keresztül milliókat szórakoztatott naponta, milliók örültek, milliók éreztek boldogságot, ha hallgathatták. Az ország kétharmada. Ez olyan teljesítmény, amit az itt, az ócska kis blogomon is megszólaló kultúrsznob fintorgók vagy mondjuk a rádiójukon folyamatosan az Árpád-sáv hullámhosszát behangolni vágyók bármelyike tűzoltólétrára állva sem tudna soha megközelíteni.
 
Mi volt a titkuk? Az, hogy többet adtak a hallgatók Eustach-kürtjeinek a fúvogatásánál ilyenolyan zenékkel meg hírekidőjárással, egyáltalán, bármiféle steril tolomarcodbaaműsorom, énmajdtudommit, meraznekedjónál. Jól megszemélyesített, valóságos arcokat társítottak az adókhoz, mint például a Boros-Bochkor-Voga trió, akikkel naponta lehetett beszélni egészen személyes dolgokról úgy, ahogy talán az igazi családtagokkal sem. Mert családtagok lettek, akik nem tökéletesek, melyik kopasz, melyik öntelt kicsit, de ettől függetlenül, vagy talán éppen ezért mind szerethető és szeretendő, mert ők velem vannak, ők vannak és ők törődnek velem.
 
Ennyi, nem egyéb.
 
De végül is, én senkit nem akarok meggyőzni arról, hogy a Sláger és a Danubius jó volt. Tőlem akár lehettek volna igénytelen vackok is. De gustibus non est disputandum. Ami a lényeg, még egyszer, az a hallgatottság. A milliók.
 
Ezeket a milliókat vette semmibe négy pártkatona: Gyuricza és Ladvánszky urak az MSZP, Tirts úr a KDNP, és jaj, hogy is hagyhattam a HÖLGYET!!! a végére, a nő létére legszebben masírozó drága Szalai kisasszony a Fidesz színeiben. Érdekes, közülük hárman is volt pedagógus kollégáim, egyikükkel még az áldott emlékű Alma Materem is közös. Most nem vagyok rá büszke. Döntésük egyértelműen pártpolitikai döntés volt, lám, milyen szépen összeborul a két ősellenség a színfalak mögött. Még Magyarország kétharmadának arcul csapása árán is.
 
Valami olyan világban szeretnék élni, ahol nem politikai döntések alapján dől el a közönség műsorhoz jutása. Milyen demokratikus még most is az Internet! Ezt a blogot a statisztikák szerint naponta negyven ember olvassa, talán ismerem is őket egytől-egyig, a barátaim, de ehhez senki engedélyére vagy beleegyezésére nem volt szükségem. Főleg nem pártkatonákéra.

 

A MÚOSZ Elnöksége megdöbbenéssel értesült az Országos Rádió és Televízió Testületnek az országos rádiófrekvenciákkal kapcsolatos döntéséről, amely két széles körben kedvelt, politikamentes szórakoztató csatorna helyett két feltehetően pártkötődésű rádiónak ad teret.

A demokratikus közélet normáit, valamint a médiafogyasztó közönség érdekeit sértő döntés ellen határozottan tiltakozunk. Egyszersmind szolidaritásunkat fejezzük ki az ORTT elnöke iránt, aki előzetesen több pályázat üzleti megalapozatlanságára is felhívta a figyelmet. E körülmény két következménnyel járhat: az ígért szolgáltatás minősége csökken, illetve a koncessziós vállalás betarthatatlan lesz.

Nem először fordul elő, hogy az egymással folyamatos harcban álló politikai felek, ha aktuális érdekük úgy kívánja, partnerek a közjavak felelőtlen, cinikus elosztásában. Tekintettel erre, ezúttal is felhívjuk a figyelmet arra a strukturális hibára, hogy médiarendszerünk stratégiai döntéseit a szakma reprezentációját biztosító intézmények mellőzésével pártdelegáltak hozzák. Amíg ez így van, a média működésével kapcsolatban politikától független, szakmai döntéseket remélni illúzió. MUOSZ

7 komment

Címkék: vazze!


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr521486585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsoltu (törölt) · http://www.estiskola.hu 2009.10.31. 20:42:37

Péter, ez olyan rákaifilipes volt, lássuk be. Nem sok az a szám egy picit, amit írsz? Az ország kétharmada? Esetleg a rádióhallgatók kétharmada, de tudod a Mónika sót is nézik, és ettől mégse válik minőséggé. A Danubius tökéletesen megtestesítette azt, amitől kiver a víz. Borzalom. A Sláger? Nem mondom, hogy a Boros-csapat nem kell széles néprétegeknek, de ha hallgattad őket az utóbbi fél évben, mondjuk, akkor talán te is észrevetted, hogy iszonyatosan kifáradt a produkció, öncélúvá vált minden tekintetben. Azt én nem fogadom el még a magyar Howard Stern hasonmástól sem, hogy öncélúan küldje el a fenébe a hallgatót, mert neki nem tetszik, amit mond.

Én az RTL-ért és a TV2-ért se sírnék, ha befejeznék, sőt. ÉS ezért a két rádióért se tudok, mert szerintem többet ártottak a rádiózásnak, mint bármi az utóbbi években.

zsoltu (törölt) · http://www.estiskola.hu 2009.10.31. 20:56:36

Adok egy linket - ritka eset, hogy UP-rel értek egyet, szinte mindenben.

index.hu/velemeny/jegyzet/2009/10/29/kabbe/

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.10.31. 22:48:22

@zsoltu:

Zsolt, ez a te véleményed (amit nem mellesleg már jeleztél itt egyszer :-)). Az pedig, hogy senkit nem akarok bármiről is meggyőzni, az meg rád is vonatkozik. Téged sem. :-) Még egyszer: nem azért sajnálom a Sláger és a Danubius elvesztését, mert szerintem olyan jók voltak. Erről nem is nyilvánítottam explicit véleményt.

A számok tekintetében talán túloztam kicsit. Rendben, a rádióhallgatók kétharmada. Az sincs sokkal ötmillió alatt.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.10.31. 22:57:44

@zsoltu:

djUP-t meg majd akkor fogom szeretni, ha bocsánatot kért az Index Fórumért. Addig "kabbe" - de neki.

Nó szmájli.

zsoltu (törölt) · http://www.estiskola.hu 2009.11.02. 09:48:20

OK, az index fórum nem rengeti már meg a világképem alapjaiban, szeretni nem kell, én sem teszem. Elolvastam. Ennyi.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.11.02. 16:44:36

Már nekem sem rengeti, nem arról beszélek. Ha UP és csapata szemernyit is törődik vele, akkor kicsit tovább lehetett volna jó.