Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2009.06.08. 08:45 ZöPö

Nem azt mondták, Gabi

"Az is biztos, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége által képvielt eszmékre most méginkább szüksége van a hazánknak" - így zárta szavait Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke tegnap este, amikor ismertté váltak az Európai Paralament választásának eredményei.


Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke, 2009. június 7-én

Gábor, én nem fogok neked párttársad, Horn Gábor szavaival válaszolni (nem emlékszem, hogy ebben a blogban használtam volna valaha ilyen alpári kifejezést és nem ér az egész SZDSZ annyit, hogy ezt a kedvetekért törjem meg). Nos, tegnap a magyar haza elég egyértelműen nyilatkozott arról, hogy igényt tart-e arra, hogy az SZDSZ bármit képviseljen. A hazánk választásra jogosult polgárainak 65 százaléka azzal fejezte ki véleményét, hogy nem nyilvánított véleményt. Érted? Nem az a baj, hogy a 35 százalék 15 százaléka egy olyan párt képviselőit küldte az Európai Parlamantbe, akik nem hisznek az Európai Unióban. Elemi matematika: ők csak a haza durva öt százalékát jelentik. Ti az ő szavazataiknak is csak a töredékét kaptátok, Gábor. A szavazó 35 százalék 2,2 százaléka kívánta az SZDSZ által képviselt eszméket az Európai Parlamentbe küldeni. 0,35 · 0,022 = 0,0077. Ez kevesebb, mint egy százalék, ti vagytok a statisztikai hiba, kedves Gábor. Az SZDSZ-nek nincs többé felhatalmazása arra, hogy bármit is a haza nevében nyilatkozzon.

És ezt baloldali liberálisként mondom.

1 komment · 1 trackback

Címkék: vazze!


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr741170809

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.06.08. 12:13:28

Az SZDSZ csomagolA választást követően komoly mozgások várhatók az SZDSZ berkein belül. A szavazók elég egyértelmű üzenetet küldtek Horn Gábornak, aki néhány hete kijelentette: „ ha nem kellünk, akkor abba kell hagyni „. Horn nem arról híres,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.