Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2008.08.08. 18:45 ZöPö

How do you sleep?

Utánközlés, a szerző a The Justice for Marci & Petra Foundation.
Az eredeti itt olvasható:
http://www.ciaran-tobin.com/2008/07/2000-09-19-trvny-betje.html 


 

 

Mivel Írország 1966-ban, Magyarország 1994-ben csatlakozott az 1957-ben Párizsban aláírt Európai Kiadatási Egyezményhez, 2000. szept. 19-én, aznap, amikor Ciaran Tobinnak Bereczné bíró visszaadta az útlevelét, az Írország és Magyarország közötti kiadatási ügyeket az alábbi törvény szabályozta:

1994. évi XVIII. törvény
a Párizsban, 1957. december 13-án kelt, európai kiadatási egyezmény és kiegészítő jegyzőkönyveinek kihirdetéséről

Ebből idézünk:

"A 6. Cikkhez:
a) Magyarország - a Párizsban, 1947. február 10-én kötött békeszerződés 6. Cikk 1. a) pontjának érintetlenül hagyásával - nem engedélyezi magyar állampolgárok kiadását."

Írország törvénye lényegében ugyanezt mondja. Nem olyan különleges tehát, hogy a 2000-ben érvényben lévő ír törvény nem engedélyezte ír állampolgárok kiadását. A magyar se magyarokét.

Visszatérve Írország törvényére: az eljáró magyar hatóságok a fentieket nyilván tudták.

És mégis. 2000. szept. 19-én a Budakörnyéki Bíróság, személy szerint az eljáró dr. Bereczné bíró visszaadta a kétszeres gyermekgyilkos Ciaran Tobinnak útlevelét.

Tessék csak hazautazni, miszter Tobin. Majd szólunk, ha uraságodnak börtönbe kell méltóztatni vonulni, és majd akkor vissza tetszik hozzánk jönni leülni azt a röpke pár évet. De tudja mit? Inkább adunk majd egy felfüggesztettet, és akkor vissza se kell jönni. Így jó lesz, miszter Tobin?

Tisztelt Bereczné bírónő, meg tudja ezt magyarázni? Úgy értem, a maga szerepét ebben a koszos ügyben. És mondja: hogy' alszik?

Szólj hozzá!

Címkék: leányfalu


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr28607215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.