Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2008.06.18. 16:30 ZöPö

Pofozkodó írek

Olvasom az Index.hu cikkét: Az írek pofon vágták Európát

A nemmel szavazó írek attól tartottak, hogy túl sok döntési jog kerül a közös intézményekhez és ezzel Írország elveszti valós függetlenségét. (...) Az EU politikusai mindent megtettek azért, hogy az íreket az igenek mellé állítsák. Személyesen kampányolt a szigeten Barroso bizottsági elnök és Angela Merkel német kancellár, aki a szerződés ügyét a leginkább erőltette az unióban. Emlékeztették az íreket, hogy mekkora hálátlanság lenne arcul csapni a többi tagországot, miután évekig rengeteg közös pénzt kaptak, és a gazdaságukat húsz év alatt felvirágoztatták.

Pofozkodós népség ez az ír. Pofán csapták a családom és egyben egész Magyarországot, most pedig az EU-t, tokkal-vonóval.

Van egy jelenet a Szikla című filmben: az egyik gonoszkommandós rosszfiú, miközben benyom egy nagyot Sean Connery-nek, így szól:

Aztán természetesen fordul a kocka, Sean Connery darulánccal szétdzsalamázza a büszke ír orcapofáját. Kedves írek, jó lesz vigyázni. Addig óberkodtok, amíg az öreg skót le nem orjáz benneteket. Én máris neki szurkolok.

6 komment

Címkék: film leányfalu


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr9527490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herb · http://herb.vorbis.hu 2008.06.19. 12:27:23

Ugye nem egy ember alapján általánosírast?
Minden népben vannak „pofozkdók”, a rosszindulat, közömbösség, és bármifajta tulajdonság nem egy-egy nép (vallás, kaszt, rassz, ideológia) sajátja.
Angllia pl. mennyire kapcsolódik az unióhoz? Baloldali közlekedés, angolszász mértékegységek, angol font... Akkor ki csap arcul kit?

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2008.06.19. 16:18:56

Gondolom, "általánosítasz"-t akartál írni. :-)

Nos, amikor az ír LB közölte, hogy nem adja ki Tobin urat és ott, helyben sem ültetik le, az az Ír Köztársaságot (az egészet) képviselő szerv döntése volt. Nem én általánosítottam: Írország (az egész) döntött úgy, hogy egy nagy maflást helyez a pofánkra. "Nem tartjuk szükségesnek egy kétszeres gyermekgyilkos megbüntetését" - közölték velünk.

Amikor az ír népszavazók elutasították a szerződést, ugyanígy nem én általánosítottam, hanem az írek maguk. Ők szavaztak így.

Egyébként pedig az általánosításra való képesség tart bennünket életben, téged is. Találkozol egy medvével, és túléled. Találkozol egy második medvével és azt is túléled. Amikor a harmadik medve tűnik fel előtted, már tudod, hogy nem szabad a közelébe menni. Találkoztál minden medvével? Nem.

Általánosítottál.

Herb · http://herb.vorbis.hu 2008.06.20. 17:43:32

Nem óhajtok politizélni, de olyan hatalom van kicsiny országunkban, olyan „felelős” emberek hoznak döntéseket, amelyekkel nem értek egyet. Én és a környezetem nem rájuk szavaztunk, mégis többségben vannak, törvényeket hoznak,
A rossz tulajdonságok alapján nem szanad egy egész nemzetet elítélni. Nem hiszem, hogy az írek 100%-a az unió ellen voksolt, és szerintem hazánk is „pofán csapná” az uniót, ha népszavazásra kerülne sor.
Medvével nem kell találkozni ahhoz, hogy tartsak tőle. Ezt valahogy ösztönösen tudom.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2008.06.20. 18:16:29

Csak politizéljünk nyugodtan. :-) Nem kell egyetértsünk, nem kell, hogy megegyezzünk bármiben is, a cél maga a párbeszéd.

A jelenlegi magyar hatalom ellen a lakosság meglehetős hányada demonstrált az elmúlt időkben. Az ellenzéki többség még tartja magát a játékszabályokhoz (szerencsére). Hallottunk viszont akár csak EGYETLEN ír hangot is, ami az ír LB döntése vagy a népszavazás eredménye ellen tiltakozott? Amikor a jenkik (minimális többséggel ugyan, de) újraválasztották Bozót Duplavé Györgyöt, sokan bocsánatot kértek a világtól, emlékszel? Sorry world, at least we tried it...

Az ösztöneid honnan táplálkoznak? Az őseid tapasztalataiból és általánosításaiból. Tiszteld őket, hogy hosszú életű légy ezen a Földön...

Herb · http://herb.vorbis.hu 2008.06.22. 13:15:58

Na ez az, hogy ebben a formában, ebbem a nyomorult állapotban, ilyen abszurd körülmények között nagyon, nagyon nem szeretnék sokáig élni. Az ösztönök csak hátréltatnak, mégse tudom bagatellizélni, az általánosításokról már rég azt hittem, hogy leszoktam.
Egy ember alapján az egész népét elítélni olyan, mint a már közhelyes vagy inkább helytelen megjegyzés, miszerint egy bizonyos szobafestő embertelen ideológiája, de főképp tettei alapján az egész népét vele egyenlőnek tekinteni.
Írországban szerintem nagyon kevesen tudnak a gázoló gazfickóról, szerintem sokan úgy tudják ott, hogy Magyarország főváros Bukarest. Ez nem feltétlenül baj, mert szerintem itt sem tudja mindenki, hogy Írország fővárosa Rejkjavik. ;)

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2008.06.22. 18:43:16

Herb, még egyszer: én nem ítéltem el egyetlen népet sem egyetlen ember alapján. (NEM Tobin úrról szól a post!!!) Az ír LB (vagy maga Peart bíró úr) az egész Ír Köztársaságot képviseli, az nem úgy működik, hogy egy ember kitalálja, hogy most ő a bíró és ő hoz döntéseket. Az ír népszavazók pedig pláne az Ír Köztársaságot (az egészet, en bloc) képviselik, hiszen nincs is más, aki náluk hitelesebben képviselhetné.

És ami a legfontosabb: légy szíves te is sokáig élni és (többek között) sokáig vitatkozni velem. :-)