Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2008.04.10. 18:02 ZöPö

Kedves Marci és Petra

Kedves Marci és Petra,

ma van 8 éve. Százszor voltam már a fátoknál. Szépen nő, szép fa, biztos nektek is tetszene. De azért, bár kedves kis 8 éves fa, azért nagyon nem jó, hogy ott van.
De ha már ott van, ígérem nektek, a hétvégén viszek rá virágot. Szépen fog sütni a nap. Mint akkor nektek, vasárnap. Két kis lánykámmal megyek, akik nem sokkal utánatok születtek. Ha rájuk nézek, egy picit mindig rátok is gondolok. (Tudom, nem ismertük egymást, de remélem, nem baj.) És azóta is, ha a fátokat látom, sírok.
Még az is lehet, hogy sokan eljönnek majd, most vasárnap.
Nem adjuk fel. A Magyar Köztársaság polgárai voltatok, a legkevesebb, amit ez az ország köteles értetek megtenni, hogy kikényszeríti a jog győzelmét! Éjjeliőrtől miniszterig mindenki ezen kell, hogy dolgozzon. Méltósággal, és ha máshogy nem megy, lassan, ha kell száz éven át, de sosem feladva. Ennyivel tartozunk nektek, nem kevesebbel. De hisszük, a jog győzni fog, és így, a végén, ti is. Nincs más megoldás.
Még egy dolgot tudnotok kell. Nagyon sokat jót tesztek velünk, apukákkal, anyukákkal, kistestvérekkel: összefogni, büszkének lenni, gyereket jóra nevelni. Igazunkért kiállni, sosem feladni, a jogban hinni, az embereket, az életet szeretni.
És minden olyan nap, ami úgy telik el, hogy az az ember, aki bántott titeket, aki semmibe vett titeket, nem ott van, ahol lennie kellene, mi felnőttek - éjjeliőrök és miniszterek, írek és magyarok, kékek és zöldek, héberek és éberek, poroszok és indiánok, apák és anyák - szégyelljük magunkat, és szégyellhetjük magunkat! Előttetek.
Nem ezt ígértük, amikor megszülettetek, nem ezt érdemeltétek tőlünk, felnőttektől. De nem hagyunk, nem hagyhatunk titeket cserben. Az a fa, a ti fátok, egyben a jog fája is. És az erős fa. Elmondjuk mindenkinek százszor, ezerszer, ha kell. Lassan, hogy a miniszterek, bírák, jogászok, politikusok is értsék, tengeren innen, tengeren túl. (Az éjjeliőrök már régen értik, olyan pofonegyszerű az egész, így azokat most kihagytam.)
Na, most már megyek. Késő van. Aludjatok jól. Győzzön a jog, győzzetek ti. Segítünk nektek, szátok leszünk szátok helyett, ha kell száz éven át.

Budapest, 2008. április 9.

Berci apa

Ui. Üdv. apukátoknak, anyukátoknak! Klassz fejek.

Innen: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=78029924&t=9015567

1 komment

Címkék: leányfalu


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr43420074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herb · http://herb.vorbis.hu 2008.04.18. 02:04:59

Már régóta gondolkozom, hogy mit is szólhatnék.
Találtam egy ír mesét:

herb.vorbis.hu/szoveg/niamh.htm