Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2008.02.10. 15:54 ZöPö

Látványos végső leszámolások

Az utolsó, drámai nagyjelenetben összecsap a Jó és a Rossz, előbbi elnyeri jutalmát, utóbbi méltó büntetését. Vagy fordítva. Mindenesetre heveny pofozkodás lesz.

 


Passenger 57 (Az 57-es utas)

John Cutter (Wesley Snipes) exzsaru, biztonsági szakértő súlyosan bántalmazza Charles Rane-t (Bruce Payne), majd a szó legszorosabb értelmében lerúgja a repülőgépről. Pedig volt jegye, nem volt potyautas. Maga az FBI vette neki, hogy Los Angelesbe szállítsa.


Aerophobia (a repüléstől való félelem) 

 


 

Nem tudom, szabad-e egyáltalán veszélyes bűnözőket szállítani menetrendszerinti járatokon. Állítólag már a speciális fegyencjáratok sem kifejezetten biztonságosak, na persze a forgatókönyvírók szerint.

Con Air (A fegyencjárat)

Miután a bűnözők átveszik a repülőgépen a hatalmat, az utolsó leszállással földig rombolják Las Vegas egyik felét, a másikat egy ötventonnás tűzoltóautóval orjázzák szét. Minden hiába azonban, mert az éppen szabaduló, amúgy ex-zöldsapkás Cameron Poe (Nicolas Cage) és Vince Larkin szövetségi nyomozó (John Cusack) ott koslatnak Cyrus "A Vírus" Grissom (John Malkovich) nyomában. Az igazságszolgáltatás ökle végül egy cölöpverő kos formájában csap le a gonosz fajzat kopasz fejére.Nehézsúlyú ellenfél

 


 

Ezekkel a bűnözőket, gyalázatos párákat, parázna, vérnősző barmokat szállító légijárművekkel mindig baj van. A Rocketeer-ben a behízelgő modorú Neville Sinclair (Timothy Dalton), a náci kém a német technológia büszkeségével, a Zeppelinnel próbál kereket oldani (ha szabad ezt képzavart használnom). Cliff Secord (Bill Campbell) azonban a nyomában van a rakéta-hátizsákjával és egy igen látványos utolsó összecsapás során végez Timóteussal, a savanyú krautokkal és egy füst alatt a léghajóval is.Tessék talán legközelebb héliummal tankolni!

 


 

Magasról nagyot zakózni nem csak repülő eszközzel lehet. Eklatáns példa erre a Lethal Weapon 2 (Halálos fegyver 2), amelyben Martin Riggs (Mel Gibson), miután a megátalkodott fajüldöző dél-afrikai diplomata banda (élükön a nagykövettel) megölik a feleségét, a közvetlen munkatársait, a saját titkárnőjüket (akinek szegénynek nincs egyéb bűne, mint hogy életében egyszer jót kufircolt Riggs őrmesterrel), kicsit berág, a pick-upja után köti a diplomáciai területet képező rezidenciát és a tisztafajú árjákkal együtt lerántja a hegytetőről.Azt hiszem, emiatt Johannesburgban be fogják kéretni az amerikai ügyvivőt

 


 

Ha elég hosszú a lánc, ne vacakoljunk a házzal, de még a combos pick-up sem szükésges. Miután a fejére esett a futócsiga, takarjuk be a főgonoszt a lánccal magával, ahogy azt Julius Benedict (Arnold Schwarzenegger) és Vincent Benedict (Danny DeVito) teszik az Twins (Ikrek)-ben.A gonosz ott lapul a kupac alján. Szó szerint.

 


 

Ha nem akarjuk, hogy a főgonosz belepusztuljon a végső csapásba, kíméljük meg az életét! Jól jön ő még később a ház körüli munkáknál: lenyírja a füvet, kocsit most, sétálni viszi a kuytát. Egyszerűen borítsunk rá (még pontosabban: vegyük rá arra, hogy borítson magára) egy teherautóplatónyi friss trágyát. Így tesz Marty McFly (Michael J. Fox) az időbeli utazásai során Biff Tannennel (Thomas F. Wilson) két, míg vadnyugati nagyapjával egy ízben.

Back to the Future  1955-ben éppen harmadszor temet Tannent a trágya

 


 


Mennyit morgolódunk az olyan akciófilmek láttán, amelyben a szereplők végtelen számú lövést adnak le lőfegyvereikből újratöltés nélkül (zárójelben: a Trespasser c. videojátékban a "végtelen lövés" cheat code-ja "Woo", talán nem véletlenül). Mennyivel izgalmsabb látni, hogy mi történik, amikor kiürül a tár! A jó bérgyilkos ilyenkor sem jön zavarba. Martin Q. Blank (John Cusack) például egy televízió-készüléket (Sony Trinitron, nagyképernyős, kurva nehéz) csap Mr. Grocer (Dan Aykroyd) fejére, akinek így minden kedve elmegy a további civakodástól és örökre megbékél.

Grosse Pointe Blank (Otthon, véres otthon)Benne leszek a tévében!

 


 

Végül, de nem utosósorban, következzék saját titkos favoritom. Ha valaki olyan természetfeletti képességekkel rendelkezik, mint Rufus Sewell (John Murdoch) a Dark Cityben, az egyszerűen(?) emelje fel jó magasra az ellenfelét, toljon alá egy alkalmas víztornyot, csapja rajta jól keresztül, majd játsszon vele tövisszúró gébicseset.So long, Mr. Book

 

Szólj hozzá!

Címkék: film szavazás


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr2333672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.