Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2007.11.09. 13:17 ZöPö_

Kovács Ágnes

Egy hónapja és kilenc napja írom ezt a blogot. Eddig megálltam, hogy ne gyurcsányozzak meg orbánozzak, van abból a neten elég nélkülem is. Azt hiszem, eddig igazán személyeset sem írtam, nem is szeretnék ezután sem. Most mégis aktuálpolitika következik. Sajnos PC sem lesz, amit írni fogok de vállalom. Cserébe viszont beérem egyetlen mondattal.

http://index.hu/sport/kovacs1109/

Elmegy ám a MACS a büdös picsába.

Ennyi.

 

 

Kovács Ági fényképét a http://www.musz.hu oldalról vettem kölcsön. 

15 komment

Címkék: és


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr61223445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JoeP · http://mivanvelem.hu 2007.11.10. 00:35:05

Hja. Ha van egy magyar barátod, már nem kell ellenséget keresned.

- Pepin -

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2007.11.10. 11:57:05

Az a hihetetlen mennyiségű stupid, irígy rosszindulat (lásd Index Fórum) ami Ági kapcsán megnyilvánul egyesekből... Iszonyatos.

SchF · http://blog.fschnell.net 2007.11.11. 11:11:28

Lehet engem is genyózni, de magatok elé vizualizálnátok 25 és 75 ml vizeletet? A 25 ml nulla, semmi!

Azt se feledjük, hogy az egyik felet hallottuk csak szépen dramatizálva előadva a történteket, arról, hogy neki állítólag mit mondtak, amire semiféle bizonyíték nincs, ezzel szemben ott egy papír az aláírásával, hogy megtagadta a mintaadást.

Ha olvasol egy történetetet egy fazonról, aki elolvasásá nálkül aláírt egy elétett papírt arról, hogy önként átadja az autóját és házát a Szent Zsíroskenyér Szektának, akkor mélyen együttérzel, vagy egy "Mekkora Barom!" mormolásával intézed el az ügyet.

A rosszindulattal kapcsolatban pedig annyit, hogy jónéhány hozzászóló inkább azon háborodott fel, hogy szerintük egyesek (esetünkben egy sportoló) tényleg a szabályokon felülállónak hiszi magát.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2007.11.11. 16:04:43

Én tisztában vagyok azzal, hogy a törvények azok törvények. Ha hetvenötöt kell hugyozzak, akkor hetvenötöt, és igen, elismerem, hogy a huszonöt nem elég, sőt, ha huszonötnél befejezem a pisikélést, akkor megszegtem a törvényeket.

Ugyanakkor:

1) Mindkét fél elmondásában egybehangzó információ az, hogy Ági közölte, hogy sietnie kell valahova, még csak nem is magánügyben. (Egyébként már ismerjük mindkét fél előadásában a történetet, szépen dramatizálva.)

2) Ági sportoló (mégpedig nem akármilyen), nem jogi doktor. Az adott szituációban ráadásul kislány volt. Hogy nincs benne a magunkfajta megkeseredett mindenttagadók ösztöne, hogy "semmit alá nem írok, csak az ügyvédem jelenlétében", azon nem csodálkozok.

3) Tudjuk jól, hogy a joggal lehet élni, meg visszaélni. Van olyan doppingszer, amelyiket most ki lehet mutatni a vizeletemből, 6, 12 vagy ne adj' Isten, 24 óra múlva nem? Nem lehetett volna azt a kibaszott vizsgálatot posztponálni kicsit?

És mit nyertünk az egésszel? Sikerült csőbe húzni Kovács Ágit. Remek, nagyon hiányzott már ez. Jaj, de jó most nekünk.

És mit vesztettünk?*

* akadémikus kérdés

SchF · http://blog.fschnell.net 2007.11.11. 19:45:47

1. Mi az, hogy nem magánügyben? A saját kapcsolatépítése, bizony magánügy.


2. "Ági sportoló (mégpedig nem akármilyen), nem jogi doktor. Az adott szituációban ráadásul kislány volt."

vö.

"Az úszás mellett fontosnak tartja a tanulást, az állandó továbbképzést, 2001 szeptemberétõl 2005-ig az arizonai Tempe város egyetemének hallgatója volt, business szakon."

3. Egy hét múlva adott pótlólagos vizeletmintát...

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2007.11.12. 07:49:28

OK, rendben. Én azt hittem, hogy az UNICEF-fel (az ENSZ gyermekvédelmi szervezetével) nem magánügyben szoktak az emberek találkozni, de ha ő mégis magánügyben ment Roger Moore-ral a szállodai szobában hetyegni, akkor bocs, mindent visszaszívtam.

SchF · http://blog.fschnell.net 2007.11.12. 11:10:23

A kapcsolatépítést arra értettem, hogy jelenleg semmilyen hivatalos funkciója nincs a UNICEF-ben, de a visszavonulása után (pekingi olimpia) jól jöhetnek ilyen kapcsolatok.

Persze, ha te tudsz arról, hogy bármilyen hivatalos funkciója lenne a UNICEF-ben és mondjuk most intézett ell 500 tonna rizst az éhező afrikai gyerekeknek és nem "smúzolni" ment, akkor én vonom vissza az állításomat.

Még mindíg ott tartunk, hogy aláírta,hogy megtagadja a vizsgálatot egy busness szakos egyetemista "kislány" és egy hét alatt elég sok minden történhet az emberi szervezettel.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2007.11.12. 11:19:26

Nem kell visszavonnod, már én visszavontam. :-) Biztos nagyon valószínű, hogy valaki (bárki) a privát kapcsolatait az UNICEF-en keresztül építse. Én olyan hülye vagyok, hát hogy tudnám én ezt megítélni. :-))

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2007.11.12. 11:22:35

A baj az egésszel az, hogy ez már el van baszva. Akkor is, ha Ági nem doppingolt. És akkor megintcsak oda jutottunk, hogy kinek volt jó ez az egész.

SchF · http://blog.fschnell.net 2007.11.12. 13:50:15

Szerintem pedig odaig jutottunk, hogy ki szegte meg a szabalyokat.

Privat kapcsolatokrol, pedig szo sincs, hanem a leendo poziciok"lezsirozasarol".

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2007.11.12. 14:16:45

Ööö... Akkor most idézem saját magam:

"ZöPö (inda) 2007.11.11. 16:04:43 Én tisztában vagyok azzal, hogy a törvények azok törvények. Ha hetvenötöt kell hugyozzak, akkor hetvenötöt, és igen, elismerem, hogy a huszonöt nem elég, sőt, ha huszonötnél befejezem a pisikélést, akkor megszegtem a törvényeket."

Ezen már IMHO túl vagyunk. :-)

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2007.11.13. 11:02:23

Az a baj ezzel az egész történettel, hogy olyan tipikusan kreténmagyar. A tényeknek másodlagos a szerepe, helyüket átveszik a szottyos nagy indulatok. Sikerült de facto doppingoláson kapni Kovács Ágit? NEM. És ahogy telnek a napok, valljuk be, ennek szig. mon. csökken az esélye. Nem kaptuk el a mocskos csaló doppingmaffia újabb tagját. Sikerült viszont tönkretenni egy világklasszis úszónkat, annulálni mindent, amit eddig elért? IGEN. Vagyis csak vesztettünk az egészen. Hátb+, ezért nagyon megérte.

aGerald 2007.11.20. 15:55:08

Na de hát mit szeretnél? Hogy aranyos magyar olimpikonokat ne basztassanak a doppingellenőrök, mert ők tipikus kreténmagyarok, akik aláírnak bármit, amit eléjük tesznek, és ezzel tönkreteszik a saját karrierjüket?

Amúgy a tények azok, hogy Ágit nem doppingolással vádolják, hanem "doppingvétséget megalapozó magatartás"-sal, vagy mivel. Indulatokról meg szó sem volt, egyszerűen csak meg akartak csináltatni vele egy rutinvizsgálatot, amivel elvileg nyerünk, hiszen úgy mehetünk az Olimpiára, hogy papírunk van arról, tisztán készültünk.


Figyelj, nekem a Kovács Ági a legszimpatikusabb magyar sportoló még most is (esküszöm, régen "randiztam" egy úszólány barátnőjével, hogy a közelébe kerüljek :-) ). De arról fogalmam sincs, hogy doppingolt-e, vagy tökhüje-e. Te honnan tudod ilyen biztosan, hogy csak tökhüje (gondolom az ott tartózkodó edzőjével együtt)?
Valahogy a doppingolásnak nagyobb matematikai esélyét látom. Lehet, hogy csak azért nem sikerült "de facto doppingoláson kapni", mert nem adott mintát, nem?

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2007.11.20. 17:16:42

Jaj Istenem, jaj Istenem...

Én azt szeretném, hogy MINDEN magyar olimpikont "basztassanak" az ellenőrök, de
- vagy derüljön ki, hogy doppingoltak,
- vagy derüljön ki, hogy nem doppingoltak (és nagyon szigorúan nem az, hogy "ne derüljön ki, hogy doppingoltak"), mert ez is egy bináris változó: valaki vagy doppingolt, vagy nem.

Kovács Ági esetében a fenti szigorú választás LEHETŐSÉGE lett elbaszva. Ágiról ugyan nem derült ki, hogy de facto doppingolt, de de jure sikerült ráhúzni a doppingvétséget.

Hát ez a kreténség.

És nem mondtam, hogy Ági tökhülye (vigyáztam, el-ipszilon) lenne, mert én őt nem ismerem (sajnos, mert én is szeretem).

aGerald 2007.11.21. 11:12:15

Nem, azt én mondtam, hogy tökhüje (te csak utaltál rá), mivel ez a szó eléggé lefedi azt a kategóriát, hogy vki nem doppingol, mégis mindent megtesz, hogy elmeszeljék.

És a "lett" elbaszva enyhén szólva eufémizmus. Ágiról azért nem derült ki az igaz, mert ő nem hagyta, hogy kiderüljön. Ki más baszott itt el még vmit? Senki nem akart ráhúzni semmit, ő húzta magára. (Persze mindez nem igaz, ha doppingolt, mert akkor kifejezetten "okosan" viselkedett, ezért tartom ezt valószínűbb eseménynek)