Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2007.10.04. 10:47 ZöPö_

A Gépház beszól

A fene se gondolta, hogy három nap alatt eljut a blogom idáig. Tegnap este írtam egy ártatlan szösszenetet egy gyerekkori emlékemről, aminek történetesen egy mozgáskorlátozott úr volt az egyik főszereplője. Idézem az első három mondatot, az eredeti változatban:

"Tinikoromban Magyarország nem volt a rokkantak vagy mozgássérültek Mekkája. A tömegközlekedésből eleve ki voltak zárva, egyetlen járműnek nem volt háromnál kevesebb lépcsője. Akadálymentesített épület nem létezett, így nem járhattak moziba, színházba, nem tudtak maguknak vásárolni az üzletekben."

Három órán belül megkaptam az első lebunkózást:

Prophet 2007.10.03. 23:05:36 "Mozgássérültek Mekkája? Szóval nekik akkor most jó. Majd továbbadom az igét. Gondolom neked megvan minden lábad... Az iróniára, cinizmusra való hajlam az tehetség, meg adottság. De a bunkóság az már nem az, szerintem."

Csak a kronológiai hitelesség kedvéért a válaszom:

ZöPö (inda) 2007.10.03. 23:45:11 Prophet: ne adj a számba olyat, amit nem mondtam és nem is akartam mondani. Köszönöm.

Attól félek, hiába. Jönnek a mozgássérültes kommentek, szépen, sorban.

Elég régen kezdtem az internetezést (sietek leszögezni, ez nem érdem, csak állapot), de a flame keletkezését már tizenöt évvel ezelőtt így oktatták nekem:

Hozzászóló1: - Micsoda gyönyörű, habverőfényes, jókedvű napunk van ma! Csodálatos, tiszta kék az ég.
Hozzászóló2: - Mi a fasz bajod van Seattle-lel, büdös köcsög?

Azt hiszem, nem szorul magyarázatra. Valaki kérdezze már meg tőlem: akarok-e ilyet látni a három napos blogomban?

Nézzük, mit kínál az ilyen esetekre a blog.hu:

Kimoderálom ezt a kommentet.
Nem moderálom a kommentet.
Kimoderálom a kommentező összes kommentjét.
A kommentezőt nem tiltom ki.
A kommentezőt kitiltom egy napra.
A kommentezőt kitiltom egy hétre.
A kommentezőt kitiltom egy hónapra.
A kommentezőt kitiltom örökre.

Óh, köszönöm. Tényleg nagyszerű, bőséges választék. Na a másik, amihez nincs kedvem, az a moderátorosdi. Azt lesni meló helyett, hogy vajon megint beszóltak-e, hogy jól rácsaphassak a nagy DEL gombra, és lehessen ausradieren meg vergasen. Na nem. Ilyet itt nem játszunk. Aki ilyet akar, menjen az Index Fórumra. Csá csumi csá. (Szar hely. A CS-ben legalább választhatok, hogy terrorista vagy kommandós legyek. De mi van, ha éppen egyikhez sincs kedvem?)

Végül a lényegi válaszom a konkrét kérdésre:

Nem mondtam és nem gondoltam, hogy ma Magyarország már a mozgássérültek Mekkája lenne. Tudom, hogy most is nagyon nehéz, sokszor lehetetlen helyzetben vannak. De a gyerekkoromhoz képest mindenképpen van változás. Tudom, miről beszélek. Nagyon kedves barátnőm a Heine-Medin kór utolsó magyarországi áldozatainak egyike. Annak idején, ha a családja nem vitte volna néha szó szerint ölben ide-oda, a lakásból nem tudott volna kimozdulni. Ma azért van alacsonypadlós busz és villamos, tudom, nem minden járaton. Vannak akadálymentesített épületek, tudom, nem mindegyik. De elindult valami. Beszélünk a problémáról és megpróbálunk a mozgássérültek számára is elfogadható életkörülményeket biztosítani. Tudom, lassan megy.

Nyugodtan lehet rám köpködni, hogy micsoda érzéketlen tuskó kétlábú szörnyeteg vagyok, hogy itt és most nem akarok fórumot nyitni a mozgássérültek problémáiról. Tessék szépen felfogni, a post nem róluk szólt. Annak ellenére nem, hogy az egyik főszereplője egy mozgássérült.

1 komment

Címkék: gépház internet


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr64185528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.