Utolsó hozzászólások

Címkék

Címkefelhő

Kapcsolat

Engedély

Creative Commons Licenc

2007.10.02. 12:55 ZöPö

Stewe

Nem, nem rontottam el, ő ragaszkodott ehhez, így, dupla v-vel. Stewe csoporttárs volt, bár néha lemondtunk volna a megtiszteltetésről. Igaz, akkor mit mesélnénk még az unokáinknak is? Persze ők se nagyon fogják ezeket elhinni, pedig minden így történt, szó szerint, ahogy leírtam.

Stewe borzalmasan erős volt. Három bivaly ereje szorult belé, a megfelelő önérzettel és önfejűséggel. Egyszer a testnevelés órán kint bohóckodtunk a sportpályán, a túlsó végében a tesiszakosok gyakorolták a diszkoszvetést. Stewe beállt velük szembe és elkezdte nekik visszadobálni a korongokat. Ő egyedül, a pálya túlvégén álló csapatnak. Ráadásul, amíg a "szakemberek" korongjai billegve-kóvályogva jöttek felénk, a Stewe által röptetettek gyönyörű, moccanatlan egyenes ívben repültek vissza. A tanárok kérték meg, hogy fejezze be, mert a tesiszakosok depressziósak lesznek.

Mondom, Stewe konoksága arányos volt a testi erejével.
- Stewe, dupla v. Ééén tudom, hogy kell írni.
Ráhagytuk. Ráhagytuk, ahogy elég sok minden mást. Tehettünk egyebet?

Egyszer egy tanulmányi kiránduláson, este a sok látnivalótól kifáradva a helyi kocsmában gyülekeztünk (naná, hol másutt?). Nem tudom, sört ittunk, bort, vagy pálinkát, ez nem is tartozik szigorúan a történethez. Sz. barátom elszavalt néhány Villon-verset Faludy átirataiból, és már éppen kezdett volna a szemünk homályosodni, amikor Stewe is szólásra emelkedett:
- Amikor elhagyott a nőm, én is írtam egy verset.
- Nem baj, Stewe, igyál inkább - húztuk vissza, mert tudtuk, hogy ebből jó dolog nem fog következni. Ő sajnos ragaszkodott hozzá, hogy elszavalja. Már csak az első sorára emlékszem, így kezdődött:
- Ge**fa**om, ku***anyád, szeretlek!
A többit már egyikünk sem hallotta, úgy röhögtünk a pad alatt.

Stewe majdnem megsértődött, hogy nem értékeltük a költői zsenijét, amikor lengyel lányok ültek a szomszéd asztalhoz. Stewe kitüntető figyelme ezek után már őrájuk terelődött. Ahogy beszélgetett velük (állítása szerint angolul), azt ember vissza nem adhatja. A lányok mindenesetre egy idő után elunhatták, mert fizettek és távozni készültek. Stewe teljesen beindult:
- Figyeljetek, most megyünk szobára!
Menj csak, gondoltuk, addig is csend lesz, de Stewe öt perc után újra megjelent, láthatóan nagyon feldúltan. Erre utalt a metakommunikációja is: jobb tenyerét a bal karhajlatához ütögette, az alkarja egyidejű lengetésével.
- Mi van, Stewe, elmentek a csajok? - kérdeztük tőle félénken.
- El, pedig szóltam is utánuk - dühöngött.
- És mit mondtál nekik, Stewe?
- "Gyertek vissza, a ku*** anyátok!"

Szólj hozzá!

Címkék: szeged nyolcvanas évek


A bejegyzés trackback címe:

https://route66.blog.hu/api/trackback/id/tr59183482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.